A felzárkózást célozta meg a székelyudvarhelyi MPP

Tizenkét pontban fogalmazta meg választási programját a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezete. Isten, nemzet, család! - ezt az értékrendet képviselik, mondták el a csütörtöki ismertetőn.

Megmaradtunk tisztáknak és végig azzal kampányoltunk, hogy kikkel, hogyan és mit szeretnénk Székelyudvarhelyen megvalósítani – mondta a csütörtöki programismertetőn Mike Levente József, a polgáriak helyi polgármesterjelöltje.

A 12 pontra támaszkodó program célkitűzései többek között szavahihető, felelős és hiteles polgármesteri hivatal, kézzelfogható infrastrukturális fejlesztés, érzékelhető gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés, iskolavároshoz méltó, minőségi oktatás, sikeres és sokszínű sportélet szerepel. Röviden az a céljuk, hogy Székelyudvarhely kerüljön egy haladó pályára és zárkózzon fel a többi székelyföldi település színvonalára.

„Nem olyan terjedelmes, de annál jobban számon kérhető” – mondta a programfüzetről Mike Levente József, megjegyezve, hogy a magyar nemzeti színekben kinyomtatott kiadványnak külön üzenete is van, mert ez az első eset, hogy egy román párt gyökeret verhet Székelyudvarhelyen.

„Bár emberileg rendben vannak, szimpatikusak, többet is ismerek közülük, de nem ezt a megoldást kellett volna választaniuk – mondta Mike a POL jelöltjeire. Megjegyezte, hogy új lendülettel, új arcokkal (és néhány régivel is), optimistán állnak a szeptember 27-i választások elé.

Bemutatkoztak a jelöltek is

Néha elveszik az ember kedvét a politizálástól a közélettől, de aki érzi, hogy még hozzá tud tenni valamit, az nem élhet félre. Isten, nemzet, család! Ez a mi hármas kötelékünk, ezen a vonalon mennénk tovább – folytatta Orbán Árpád, Székelyudvarhely leköszönő alpolgármestere, aki az új ciklusban is folytatná az önkormányzati munkát. „Családépítésben és nemzetépítésben szeretnék részt venni a következő időszakban” – hangsúlyozta az MPP-s tanácsosjelölt.

A csütörtöki eseményen az MPP udvarhelyi tanácsosjelöltjei is bemutatkoztak, ismertetve saját elképzelésüket, terveiket. Ugyanakkor az előző városvezetések vitatott eredményeivel kapcsolatosan a polgáriak megjegyzik: „Hogy ki mennyire rátermett vagy tehetséges, azt az eredmények árulják el. Értékrendjét pedig a tettei, de semmiképpen sem a szavak.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?