A román külpolitika irányvonaláról beszélt Iohannis a diplomatáknak

 

Románia szerepének növekedése az Európai Unióban és a NATO-ban, valamint az Amerikai Egyesült Államokkal folytatott stratégiai partnerség megszilárdítása és kiterjesztése Bukarest külpolitikájának alapvető irányvonala marad - szögezte le Klaus Iohannis államelnök a román diplomácia éves közgyűlése alkalmából megfogalmazott üzenetében.

Az államfő úgy vélekedett: a román diplomáciának a világjárvány okozta válságot követően lesz néhány új aspektusa, és ez kiemelt előrelátást, találékonyságot és rugalmasságot feltételez.

Iohannis kihangsúlyozta, hogy a román diplomácia hagyományos közgyűlése első alkalommal zajlik kizárólag digitális formában, és ennek az egész világot sújtó pandémia az oka. A hétfőn kezdődő találkozó központi témája éppen a világjárvány kihatása a nemzetközi kapcsolatokra.

Klaus Iohannis elismerően nyilatkozott arról az elhivatottságról és professzionalizmusról, amellyel a román diplomáciai testület kezelte és kezeli a krízis okozta helyzeteket, és kijelentette: tökéletesen megbízik hazánk diplomatáinak döntéseiben.

#RADR2020 ZIUA 1: Deschiderea oficială a Reuniunii Anuale a Diplomației Române

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 7-9 septembrie 2020, în premieră în format online, Reuniunea Anuală a Diplomației Române #RADR2020. Tema ediției din acest an este “Impactul pandemiei asupra tendințelor internaționale și răspunsurile diplomației române”. Ministrul afacerilor externe Bogdan #Aurescu deschide lucrările oficiale ale #RADR2020 începând cu ora 13:00. Alăturați-vă LIVE diplomaților români și invitaților noștri!

Közzétette: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania – 2020. szeptember 7., hétfő

A román diplomácia éves közgyűlése hétfőn kezdődött és szeptember 9-éig, szerdáig tart. A találkozó témája: A pandémia hatása a nemzetközi trendekre, valamint a román diplomácia válaszai ezekre. A román külügyminisztérium által szervezett találkozó idén először zajlik on-line, videokonferencia formájában.

Kapcsolódók

Kimaradt?