Iohannis: Románia a NATO megbízható szövetségese marad

Románia az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) megbízható szövetségese marad, a stabilitás és biztonság pillére a jelenlegi kihívások és fenyegetések közepette – nyomatékosította Klaus Iohannis államfő a NATO délkeleti többnemzetiségű hadosztály-parancsnoksága létesítésének ötödik évfordulója alkalmából kiadott üzenetében.

Az elnök üzenetét Mihai Şomordolea államtanácsos olvasta fel az alkalomból tartott ceremónián. Az államfő üzenetében kiemelte, a délkeleti többnemzetiségű hadosztály-parancsnokság és a NATO-erőket Integráló Egység öt évvel ezelőtti, romániai létesítése meghatározó jelentőségű volt a kollektív védelem és a NATO keleti szárnya védelmi és elrettentő erejének megerősítése tekintetében.

Hozzátette, a felvállalt célkitűzések határidőre való teljesítésével Románia pragmatizmusról és elszántságról tett tanúbizonyságot, ugyanakkor bizonyította, hogy elkötelezett a kollektív védelmi és biztonsági mechanizmusok kifejlesztése mellett.

Az elnök megköszönte az egységek keretében tevékenykedők szolgálatát, és rámutatott, Románia a NATO megbízható szövetségese marad, a stabilitás és biztonság pillére a jelenlegi kihívások és fenyegetések közepette.

(Nyitókép: Klaus Iohannis | Illusztráció: presidency.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?