A fiatalokkal kapcsolatos elképzeléseit ismertette Korodi Attila Csíkszeredában

Csíkszeredai fiatalokkal, az ifjúságot képviselő szervezetek vezetőivel találkozott csütörtökön Korodi Attila, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje. A lakhatási problémák mellett szóba került a szabadidő eltöltésének kérdése, valamint a városi közlekedés javítása is.

„Új generációk nőnek fel és az a Csíkszereda, amely nekik életteret ad és munkahelyet biztosít, hazavonzza őket, folyamatosan változásban van. Az előttünk álló évtized egészen más lesz, mint a mögöttünk hagyott” – kezdte az ifjúságot érintő elképzeléseit bemutató sajtóeseményt Korodi Attila.

A jelölt leszögezte: a fiatalokat be kell vonni az önkormányzati döntésekbe, a korosztályt érintő, de a velük való konzultáció nélkül meghozott intézkedések nem lehetnek életképesek. A politikus szerint hathatós digitalizációval lehet közel hozni a fiatalokhoz a közigazgatást, mint fogalmazott, „a papírvilág, nem az új generációk világa”.

Korodi Attila kiemelte: a fiatalok rendezvényeinek és a napi tevékenységeinek teret kell biztosítania Csíkszeredának. Ugyanakkor a politikus szerint fel kell tenni azt a kérdést: „mit kezd a fiatal magával, ha az iskoláit elvégzi? És hogyan tud erre a kérdésre az önkormányzat válaszolni?” 

Korodi Attila kifejtette: szükséges az inkubátorház elindítása, többszereplőssé kell tenni a város gazdaságát, meg kell oldani a lakhatási problémákat. Utóbbi témában rámutatott, hogy az építési engedélyezéseket gördülékenyebbé kell tenni. Korodi Attila kitért a csíkszeredai magas lakásárakra. Mint mondta: ez azt is mutatja, hogy sokkal nagyobb az igény lakásvásárlásra, mint amit a lakáspiac kínálni tud. Az építkezésekkel, új lakóövezetek kialakításával a lakásárak is normalizálódhatnak a megyeszékhelyen.

Kulcskérdés, mondta Korodi Attila, hogy a fiatalok mivel tölthetik el az idejüket? „Azt gondolom, hogy a fiataloknak meg kell teremteni azokat az alapvető környezeti feltételeket, amivel minden nap le tudják kötni a szabadidejüket” – szögezte le a polgármesterjelölt, hozzátéve: szükséges lenne az iskolai sportpályák megnyitása, a különböző szabadidő eltöltésére alkalmas területek fejlesztése, extrémsportokat befogadó park létrehozása. A sport kapcsán a politikus kiemelte: Csíkszeredában kiszámítható sportfinanszírozásra van szükség, amivel a különböző klubokat évről-évre tudja támogatni az önkormányzat. Emellett kiemelten fontosnak jelölte meg a tömegsportok támogatását is.

Korodi Attila a fiatalok kapcsán megemlítette még a tömegközlekedés fejlesztésének fontosságát, amely szerint a különböző városrészek megfelelő összeköttetésben kell álljanak az oktatási intézményekkel.

Trandafir Orbán Tímea tanácsosjelölt kifejtette: az elkövetkező években ő szeretné képviselni az önkormányzati testületben a „fiatalok hangját”, ennek érdekében ifjúsági konzultatív tanács létrehozását tervezik.  „A lényeg valóban az lenne, hogy a fiatalok tudják elmondani, hogy mire vágynak, mit szeretnének látni ebben a városban” – tette hozzá Trandafir Orbán Tímea.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?