Ismertette választási programját Tőke Ervin, az EMSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje

Az 1848-as forradalmi ifjúsághoz hasonlóan 12 pontban foglalta össze választási programját Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) csíkszeredai polgármester-jelöltje. A politikus kiemelten foglalkozott a közbiztonság, a gazdaságfejlesztés és az idegenforgalom kérdésével.

A csíkszeredai Mikó vár belső udvarán mutatta be választási programját Tőke Ervin, aki szomorúnak nevezte, hogy a korábbi választási kampányának témáit kell újra felidéznie, ami szerinte azt bizonyítja, hogy az elmúlt években nem sikerült megoldást találni az általa felvetett problémákra a hargitai megyeszékhelyen.

A jelölt a közbiztonság kapcsán elmondta: Csíkszereda egyes városrészei szinte élhetetlenné váltak az elmúlt években. Hozzátette: a szabályok mindenkire vonatkoznak és azokat minden lakosnak kötelessége betartani. Tőke Ervin felidézte, hogy már 2016-ban javaslatot tettek a helyi rendőrség felállítására, ami a mai napig nem történt meg; emellett önkéntes alapú polgárőrség, mezőőrség szervezését is szükségesnek látja.

Tőke Ervin kiemelte, hogy a Csíkszeredában kivetett önkormányzati adók és illetékek túl magasak a lakosság jövedelméhez képest, megválasztása esetén a törvényi lehetőségek keretein belül minimálisra kívánja csökkenteni ezeket a terheket. Emellett a lakossági ügyintézést is leegyszerűsítené, törekedve arra, hogy minél könnyebben és kevesebb utánajárással intézhesse valaki hivatali dolgait.

Az EMSZ jelöltje szerint Csíkszereda egyik legnagyobb problémája a lakosság elvándorlása, ezért szeretne változtatni az építkezési engedélyek kiadásának rendszerén, illetve a fiatalok hazacsábítása is mindenképpen cél. Ehhez a saját otthon teremtése elengedhetetlen – emelte ki.

A gazdaság élénkítése és az idegenforgalom kapcsán Tőke Ervin elmondta: a helyi kezdeményezések, vállalkozások felkarolása kulcsfontosságú. Ehhez megfelelő adórendszer, infrastruktúra, közművesítés szükséges, hogy a helyi vállalkozók minél jobban tudjanak fejlődni és munkahelyeket hozhassanak létre.

A turizmus tekintetében a jelölt úgy fogalmazott: a város és a térség adottságai megfelelőek ahhoz, hogy magas színvonalú idegenforgalom valósuljon meg, ám ez egyelőre hiányzik. Tőke Ervin kiemelte a szabadidős- és gyógyturizmus lehetőségeit, elképzelései szerint welnness- és gyógyközpontokat lehetne kialakítani az elhanyagolt Szeredai strandon, Zsögödfürdőn, vagy a szintén magára hagyott Csíki Csobbanó melletti területen.

A polgármesterjelölt kitért még az általa „Csíkszereda gyöngyszemeinek” nevezett külső városrészekre, amelyeket össze kell kapcsolni a várossal fizikailag is, ugyanakkor akár időszakosan, vagy rendszeresen ezekre a helyekre is elvinnék a városi ügyintézést.

Tőke Ervin megemlítette még a parkolás, a városi közlekedés, a megnövekedett autós forgalom, a tömegközlekedés, az időskorúakról való gondoskodás, a lakossági sporttevékenységek, valamint a városi piac aktuális problémáit is

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?