Ciolacu: a tanárok is kapjanak veszélyességi pótlékot

A Szociáldemokrata Párt (PSD) javaslatot tesz arra, hogy a pedagógusok és az iskolai kisegítő személyzet is részesüljön a koronavírus-járvány idejére megítélt veszélyességi pótlékból – jelentette ki szerdán Marcel Ciolacu, az alakulat és a képviselőház elnöke.

„A PSD nem fogja engedni, hogy a liberális kormány csúfot űzzön a tanárokból és a nyugdíjasokból! Ezért javasoljuk, hogy a tanárok és az iskolák kisegítő személyzete is kapja meg a pótlékot, mert az iskolák megnyitásával ők is az első vonalban fognak harcolni. Ugyanakkor kérjük a nyugdíjemelést előíró törvény betartását" – írta egy Facebook-bejegyzésben.

PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari! De asta propunem acordarea unui bonus...

Közzétette: Marcel Ciolacu – 2020. szeptember 2., szerda

 

A PSD-elnök hozzátette, hogy „Orbannak a szövetségeseivel, az USR-vel, a PMP-vel és az RMDSZ-szel együtt többsége van a parlamentben". A PSD elnöke ezzel arra utalt, hogy a pártja által benyújtott bizalmatlansági indítványról határozatképtelenség miatt nem szavazhatott a parlament, mert az említett pártok képviselői és szenátorai hétfőn távol maradtak a két ház együttes ülésétől. 

„Vállalják fel ezeknek a javaslatoknak az elutasítását, és ne keressék a kifogásokat. Vagy csak akkor van meg a többségük, amikor tisztségben akarnak maradni?" – tette hozzá.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?