Megválasztották a házbizottságot a parlamenti képviselők

Titkos szavazással megválasztotta kedden a parlament alsóháza a házbizottságot, amely két ponton módosult a korábbi összetételhez képest.

A bizottság megválasztását 213-an támogatták, egy ellenszavazatot regisztráltak, két képviselő tartózkodott. A képviselőház házbizottságának összetétele: alelnökök: Carmen Ileana Mihălcescu és Florin Iordache a Szociáldemokrata Párt (PSD), Marilen Gabriel Pirtea a Nemzeti Liberális Párt (PNL), és Bogdan Ionel Rodeanu a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) részéről.

Titkárok: Lia Olguţa Vasilescu és Iulian Iancu (mindkettő PSD), Cristian Buican (PNL), Dragoş Zisopol (nemzeti kisebbségek frakciója).

Kvesztorok: Marius Constantin Budai (PSD), Laurenţiu Dan Leoreanu (PNL), Nicolae Bănicioiu (Pro Európa) és Seres Dénes (RMDSZ).

A képviselőházi frakcióvezetők nem változtak: Alfred Simonis (PSD), Florin Roman (PNL), Cătălin Drulă (USR), Victor Ponta (Pro Európa), Benedek Zakariás (RMDSZ), Marius Paşcan, Népi Mozgalom Párt (PMP) és Varujan Pambuccian (nemzeti kisebbségek) maradt.

(A nyitókép illusztráció)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?