PNL: a választások után megreformáljuk az alkotmánybíróságot

Florin Roman, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakcióvezetője úgy nyilatkozott egy Gyulafehérváron tartott sajtótájékoztatón, hogy amennyiben a PNL-nek a választások után meglesz a szükséges parlamenti többsége, megreformálják Románia Alkotmánybíróságát.

"Az alkotmánybíróság Adrian Năstase idejében vált istenné. Adrian Năstase előtt a CCR döntéseit Románia Parlamentjének kétharmadával cenzúrázni lehetett. A módosítás után gyakorlatilag egyfajta istenné vált a CCR, amely sokszor Románia Parlamentje fölött végezte a jogalkotást. A probléma megoldásához többre van szükség, az alkotmány felülvizsgálatára, és változtatni kell az alkotmánybírák kinevezésének módján" - mondta Florin Roman.

A liberális párti képviselő szerint a CCR jelenleg Szociáldemokrata Párt függeléke. Beszélt a nép ügyvédjéről, Renate Weberről is, aki szerinte már nem képviseli a romániaiak érdekeit. "Renate Weber a PSD ügyvédje, és közvetlenül a decemberi választások után, amikor átvesszük a parlamenti többséget, meneszteni fogjuk tisztségéből Renate Weber asszonyt" - jelentette ki a PNL alsóházi frakcióvezetője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?