Nyitva hagyott mikrofonok előtt gyalázta az újságírókat a PSD szóvivője

 

FRISSÍTVE - Hangosan gyalázta az újságírókat pénteki sajtótájékoztatója előtt a Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője. Lucian Romașcanu nem tudta, hogy kijelentéseit rögzítik a sajtóteremben lévő mikrofonok.

A szóvivő azon dühöngött, hogy a PSD végrehajtó bizottságának ülése utáni sajtótájékoztatójára egyetlen újságíró sem volt kíváncsi. Mindannyian a székház udvarán tartózkodó Marcel Ciolacu pártelnök nyilatkozatait hallgatták.

Lucian Romașcanu ketrecbe zárt oroszlánként járt fel-alá az üres sajtóteremben, és közben hangosan duzzogott a munkatársainak. „Ez kissé sértő. Van egy szóvivő, aki információkkal szeretne szolgálni. (…) Mivel szolgálod ki az olvasókat, ha nincsenek információid? Ez egy gyönyörű barátság vége. (…) Ezentúl l…t a seggükbe, azt kapnak mind” – jelentette ki a szóvivő a nyitva hagyott mikrofonok előtt.

Purtătorul de cuvânt al PSD, declarații

Purtătorul de cuvânt al PSD - declarații după CEX-ul de dinainte de Congres

Közzétette: Epoch Times Romania – 2020. augusztus 21., péntek

Lucian Romașcanu utólag elnézést kért az incidensért az újságíróktól. Megjegyezte azonban, hogy kijelentései egy „magánbeszélgetésen” hangzottak el, és nem lett volna szabad publikussá tenni ezeket. „Tisztelem a sajtót, 20 évig dolgoztam a médiában, biztosítom az újságírókat a nagyrabecsülésemről” – írta a Facebook-oldalán. 

A PSD szóvivője egyébként kulturális miniszter is volt a Tudose-kormányban.

FRISSÍTÉS: A PSD ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu közölte, hogy Lucian Romașcanut felfüggesztették a szóvivői tisztéségből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?