FRISSÍTVE – Elutasította az ítélőtábla pénteken Liviu Dragnea fellebbezését

FRISSÍTVE: Péntekre halasztotta a bukaresti ítélőtábla az ítélethirdetést Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke fellebbezésének ügyében, amelyben arra hivatkozik, hogy jogtalanul tartják fogva. FRISSÍTÉS: Elutasították a fellebbezést.

A bukaresti fellebbviteli bíróságon folytatott tárgyalás során Liviu Dragnea ismételten kifejtette, hogy ártatlan, és azt állította, hogy fogva tartása „az emberi jogok brutális megsértését jelenti", és azt bizonyítja, hogy a román igazságszolgáltatás „nem tudott ellenállni a politikai nyomásnak".

Védelmét arra építette, hogy „egy nem szabályosan megalakult bírói testület ítélte el”. Az egykori PSD vezető ügyvédei azt állítják, hogy védencüket illegálisan tartják fogva, mert a legfelsőbb bíróságnak az a három bíróból álló testülete, amely őt elítélte, nem szakosodott a korrupciós bűncselekmények elbírálására. Az ügyvédek az alkotmánybíróságnak egy 2019 októberéből származó határozatára hivatkoznak.

2019. május 28-án a legfelsőbb bíróság jogerősen 3 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Liviu Dragneát a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságnál leleplezett fiktív alkalmazások ügyében.

FRISSÍTÉS: Liviu Dragnea fellebbezését elutasította a

(Nyitóképen: Liviu Dragnea egy korábbi tárgyalásra menet | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?