Péter Ferenc: a folytonosság Maros megye érdekét szolgálja

Iktatta hétfőn az RMDSZ Maros megyei szervezete a tanácselnök- és a megyeitanácsos-jelöltek iratcsomóját és a támogatói aláírásokat a Maros Megyei Választási Irodánál.

„Ezelőtt négy évvel azt ígértük, hogy lendületbe hozzuk Maros megyét. Az elmúlt esztendők a legeredményesebbek voltak a fejlesztések szempontjából. Sikerült befejezni azokat a projekteket, amelyeket még Lokodi Edit Emőke elnöksége idején kezdtek el, de Ciprian Dobre nem foglalkozott velük. Elég, ha csak a motorsport-parkra vagy a szentpáli hulladéklerakóra gondolunk. Mandátumom alatt nagyon sok új projektet elkezdtünk, lendületbe hoztuk Maros megyét, több mint 300 kilométernyi útszakaszt aszfaltozunk újra, komoly beruházásokat eszközöltünk az egészségügyben, megmentettük Marosvásárhely nemzetközi repülőterét a bezárástól” – nyilatkozta Péter Ferenc újrázni készülő tanácselnök.

Az RMDSZ megyei szervezetének elnöke kijelentette: kötelességének érzi indulni egy újabb mandátumért. „A mögöttem álló csapatot kitűnő emberek alkotják. A megyei tanácsosi testületbe a tapasztalt, a jelenlegi mandátumban is tevékenykedő kollégák mellé új csapattársak is bekerültek, így az ifjúsági szervezet jelöltjei és több hölgy is erősíti a csapatot. Mind felkészült szakemberek, akikkel – biztos vagyok benne – folytatni tudjuk az elkezdett munkát, és meg tudjuk valósítani a terveinket” – érvelt az RMDSZ-es tanácsosi lista mellett Péter Ferenc.

Kiemelte, hogy a jelöltek valamennyi szakterületet lefödnek. „Fontos, hogy egy olyan Maros megyét képzeljünk el, amely megfelel az elkövetkezendő korszaknak. Egy innovatív Maros megyét, egy olyan, fejlett megyét, amely biztosítja a fiatalok itthon maradását, minnél több munkahelyet teremt” – magyarázta. Kortesbeszédében kitért Marosvásárhely helyzetére is, kijelentve, hogy a megyeközpont megérett a változásra és „egy új önkormányzati csapattal, Soós Zoltánnak az élen, biztosítva lesz a megye és a város közötti jó kapcsolat és ezáltal Maros megye fejlődése még kedvezőbb irányt vehet”.

Ma délben iktattuk az #RMDSZ, Maros megyei szervezetének a tanácselnök- és a megyeitanácsos-jelöltek iratcsomóját a...

Közzétette: RMDSZ, Maros megyei szervezet – 2020. augusztus 17., hétfő

 

Az RMDSZ Maros megyei szervezete 17 382 támogató aláírást gyűjtött össze a tanácsosjelölti listájára. „Az alig pár nap alatt összegyűjtött nagyszámú aláírás azt mutatja, hogy sokan támogatják az RMDSZ csapatát. Köszönöm minden Maros megyei lakosnak a bizalmat, aki támogatta az önkormányzati listáinkat. Maros megyét tovább kell fejlesztenünk, és meg kell védenünk attól a bandától, amely Marosvásárhelyen a fejlődés útjába állt” – fogalmazott Kovács Mihály Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, aki a tanácsosjelölti lista második helyén szerepel.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének megyei tanácsosi jelöltlistáján az első 20 helyen a következő jelöltek szerepelnek: Péter Ferenc, Kovács Mihály Levente, Kolcsár Anquetil-Károly, Szabó Árpád, Aszalos Gavril, Szász Izolda, Tatár Béla, Kupás János, Bartha Mihály, Birtalan István-Balázs, Szabó Albert, Ilyés Lóránd, Szigyártó Zsombor-István, Kedei Pál-Előd, Kozma Mónika, Zelariu Petru, Pokorny Vasile-Ștefan, Kocsis Csaba, Paizs Tibor és Szentgyőrgyi Anna.

A jelöltlista leadásán jelen volt Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője is, aki szerint a következő időszakban számos uniós forrás lesz elérhető fejlesztésekre, ezért is fontos, hogy ki fogja vezetni Maros megyét és a megyeközpontot. A marosvásárhelyi születésű politikus sajtónyilatkozatában különös hangsúlyt fektetet arra, hogy miért fontos Soós Zoltán támogatása a szeptember 27-i önkormányzati választásokon.

„Folytonosságra és további fejlesztésekre van szükség. Az én szerepem az, hogy Brüsszelből támogassam ezt a munkát. A következő hét esztendőben nagyon sok uniós alap áll majd rendelkezésre a megye és a város fejlesztésére. Sajnos az elmúlt években Marosvásárhely nem használta ki azokat a pénzalapokat, amelyekből fejleszteni és építeni lehetett volna ezt a várost és közösséget. Nagyon fontos, hogy Maros megye mellett Marosvásárhely élére is olyan csapat, amely a fejlődés útjára tudja állítani a megyeközpontot. Soós Zoltán és csapata ezt a változást ígéri, és én hiszem, hogy el is fogja hozni” – összegzett Vincze Loránt.

Ellenjelöltek

Péter Ferencnek a román pártok részéről nincs komoly kihívója. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben az alakulat szenátora, megyei elnöke, Cristian Chirteș indul, a Szociáldemokrata Párt (PSD) tanácselnök jelöltje a párt szászrégeni szenátora, Vasile Gliga, függetlenként pedig Marosvásárhely regnáló polgármestere, Dorin Florea száll versenybe. Ők hárman jelentősen megosztják a román szavazótábort, míg a Népi Mozgalom Párt (PMP) egy politikai újonccal, Mihaela Nateával venné be a megyei önkormányzat elnöki székét. A Szabad Emberek Pártja az egykor a PSD, a PD-L és a Plus színeiben is politizáló Ovidiu Radian Vasut indítja Maros megyei tanácselnökjelöltnek, míg az ALDE Traian Bendorfeannal kovácsolna ismertséget magának.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?