A parlament támogatását kérte a kormányfő a koronavírust félvállról vevők meggyőzéséhez

Ludovic Orban miniszterelnök felkérte szerdán a parlamenti képviselőket, hogy támogassák a kormány arra irányuló erőfeszítéseit, hogy meggyőzzék az egészségügyi védőintézkedések betartásának szükségességéről azokat, akik „bagatellizálják” a koronavírus-járványt.

A kormányfő hangsúlyozta a védőmaszk viselésének, a fizikai távolság betartásának és a higiéniai szabályoknak a fontosságát.

„Vannak olyan egyszerű szabályok, amelyek lehetővé teszik a normális életet, a munkavégzést, hogy rendesen eltöltsük a szabadságunkat, hogy a gazdasági tevékenység a legjobb körülmények között folyjon. A szabályok betartása alapvető fontosságú, ezért hazafiságukra és felelősségérzetükre apellálok, hogy támogassák a kormány arra irányuló erőfeszítéseit, hogy meggyőzzük az egészségügyi védőintézkedések betartásának szükségességéről azokat, akik bagatellizálják a koronavírus-járványt” – mondta Orban.

A miniszterelnök szerint koronavírus „válogatás nélkül öl”, az erre vonatkozó statisztikák alapján zat mondta, hogy „ez az álnok vírus nemcsak az időskorúak vagy társbetegségekkel küzdő személyek, hanem egészséges emberek halálát is okozza”.

A parlament két házának bizottságai hétfőn döntöttek úgy, hogy bekéretik a törvényhozásba a kormányfőt, hogy a koronavírus-járvány elleni intézkedésekről, a helyhatósági választások megszervezéséről és az iskolakezdés biztonságát szavatoló eljárásokról adjon számot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?