Elindította az aláírásgyűjtést a bukaresti főpolgármesterjelöltséghez Călin Popescu Tăriceanu

A közösségi oldalán jelentette be Călin Popescu Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke, hogy megkezdte a támogató aláírások gyűjtését a bukaresti főpolgármesterjelöltséghez, s egyúttal a választási törvény módosításának fontosságát is hangsúlyozta.

A volt kormányfő és szenátusi elnök szerint a jelenlegi választási törvény a tényleges kampányidőszakban „csökkentett üzemmódra” kötelezi a jelölteket, akik a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott óvintézkedések miatt amúgy sem tarthatnak nagyszabású korteshadjáratot.

„Meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy a jelöltek üzenetei eljussanak a választópolgárokhoz" – írta Tăriceanu, megindokolva, hogy szerinte a parlament miért kellene módosítson a jogszabályon.

Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni,...

Közzétette: Calin Popescu Tariceanu – 2020. augusztus 11., kedd

 

Az ellenzéki pártvezér szerint jelenleg a választási törvény a kormányzó Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) kedvez, amely saját céljaira használhatja az államapparátust és az infrastruktúrát, „ott és akkor szervez gyűléseket, ahol és amikor akar”.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott helyhatósági választásokat szeptember 27-én tartják meg, eddig a hivatalban lévő Gabriela Firea szociáldemokrata párti (PSD) főpolgármester jelezte indulását a fővárosban, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) Traian Băsescu exállamfőt „küldi harcba", a Nemzeti Liberális Párt (PNL), valamint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta jobbközép koalíció pedig Nicușor Dant támogatja.

(Nyitókép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?