Soós Zoltán polgármesterjelölt: legyen okos város Marosvásárhely!

Bemutatta kedden Marosvásárhelyen az újjáépítési programjának legújabb részletét Soós Zoltán – számolt be a független polgármesterjelölt kommunikációs csapata.

A jelölt egy friss rangsorral szemléltette, hogy a város ezen a téren is le van maradva. Közlése szerint június végén publikálták a romániai városok smart city rangsorát, amelyen Marosvásárhely a 22. helyen áll. „Gyulafehérváron 106 smart city projekt indult el, nálunk összesen 7. Olyan városok is megelőznek, mint Focșani vagy Botoșani" – mondta a jelölt.

Soós Zoltán 5 elemet is sorolt a tervéből, amelyeknek részleteit helyi szakemberek segítségével mutatta be. W. Szabó Péter mesterséges intelligencia kutató a technológiai park tervéről beszélt, amely nagy lendületet adna az IT és innovációs szektor további fejlődésének, és ahhoz is, hogy a helyi szakemberek mellé nagy befektetőket is ide tudjuk vonzani.

Ungváry Csongor szoftverfejlesztő arról számolt be, hogy ma egy okos városban az embereknek reális információkra van szükségük valós időben. Ezt támogatja a város új információs portálja és egy okostelefonon futó applikáció fejlesztése.

Marosvásárhely a Smart City rangsorban a 22-ik helyen áll. Botoșani is megelőzött bennünket. A hátrányból azonban...

Közzétette: Soós Zoltán – 2020. augusztus 11., kedd

Farkas András, a kolozsvári PONT csoport vezetője is bejelentkezett a programbemutató beszélgetésbe. Ő a kolozsvári okos padok példájával szemléltette, milyen kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak az okos eszközök.

Soós így összegzett: „Csodát nem tudok ígérni. Csak eltökélt munkát és partnerséget. Nem fog egyik napról a másikra menni. De a modern, élhető és vagány Vásárhely a digitalizációt elsőrendű feladatként kell hogy kezelje. Győzzön Vásárhely!"

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?