Ludovic Orban: a Nép Ügyvédje „támadást intéz Románia alapvető érdekei ellen”

A Nép Ügyvédje „támadást intéz Románia alapvető érdekei ellen” – jelentette ki pénteken Ludovic Orban miniszterelnök, miután az ombudsman ismét kifogást emelt a karanténtörvény ellen.

A kormányfő emlékeztetett: a kabinetnek három hétig semmilyen törvényes eszköz nem állt rendelkezésére a járvány elleni küzdelemben, mert a Nép Ügyvédje megtámadta az alkotmánybíróságon a vonatkozó jogszabályokat. Ennek következtében – állítja Orban – „több ezer fertőzött járt-kelt az utcán”, aminek „drámai következményei” meglátszottak a fertőzési statisztikákon.

„Most a Nép Ügyvédje recidivál, egy olyan törvényt támad meg, amelyet a parlament az alkotmánybíróság határozata szerint fogadott el. A dolgok olyan fordulatot vettek, amit én, személy szerint már nem értek. És ez a makacsság, amellyel megtámad olyan törvényeket, amelyek lehetővé tennék a kormány és az egészségügyi hatóságok számára a járvány elleni küzdelmet, az emberek egészségének és életének védelmét, számomra már olyannak tűnik, mint egy támadás Románia alapvető érdekei ellen” – jelentette ki Ludovic Orban a pénteki kormányülésen.

Kapcsolódók

Kimaradt?