Marosvásárhely polgármesteri székéből a megye élére nyergelne át Dorin Florea

Nem indul újra a polgármesteri székért Marosvásárhelyen, a megyei tanács elnöke szereretne lenni Dorin Florea. Az öt mandátumot megért városvezető szerint a megye eddigi vezetői felejthető, elenyésző munkát végeztek.

Független jelöltként a Maros Megyei Tanács elnöki tisztégét pályázza meg a helyhatósági választásokon – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Dorin Florea. Marosvásárhely polgármestere kifejtette, hogy a 2000-ben kezdődő első három mandátuma csupán arra volt elég, hogy kidolgozza a közép és hosszú távú stratégiát a város fejlesztésére. Hozzátette: azért jelöltette magát továbbra is, mert látta azt „a középszerűséget, amely a különböző érdekcsoportok és a politikai mocsár előretörésével eluralkodott az országon”. 

Florea úgy véli: kár lenne elvesztegetni azt a tudást és tapasztalatot, amelyet a város élén szerzett, és szeretné ezt megosztani a megye vezetésében dolgozó remélt kollégáival is, ha a megyei önkormányzat élére kerül. Ellenjelöltei kampányának minősítésére is időt szánt: kifejtette, hogy csupán nemzetiségi alapon kampányolni hazugság, és nem lehet elvitatni azokat az érdemeket, amelyeket az évek során Marosvásárhely élén szerzett.

Az esetleges megyeitanács-elnöki tisztségével kapcsolatban ígéretet tett arra, hogy a mandátuma első két évében közzétesz minden olyan stratégiát, amely a megye közép és hosszú távú fejlődését hozza, és garanciát vállalt arra, hogy az ő nevét nem fogják elfelejteni. Majd egy mondatban, érintőlegesen beszélt Szászrégen, Segesvár és Dicsőszentmárton fejlesztésének fontosságáról.   

A sajtótájékoztató végén azt is bejelentette, hogy könyvet készül írni arról, milyen módszerekkel akadályozták a város fejlesztésére irányuló projekteket a különböző politikai mechanizmusok.

(Címlapkép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?