Őrizetbe vették Victor Sandut, a vízügyi igazgatóság volt vezérigazgatóját

Őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Victor Sandut, az országos vízügyi igazgatóság volt vezérigazgatóját, akit egymillió eurós csúszópénz elfogadásával gyanúsítanak - tájékoztatott kedden a DNA.

A DNA közleménye szerint a korrupcióellenes ügyészek hétfőn elrendelték a bűnvádi eljárás elindítását és Victor Sandu 24 órás őrizetbe vételét. Az ügyészek szerint Sandu az országos vízügyi igazgatóság vezérigazgatójaként csúszópénzt fogadott el egy üzletembertől, aki ellen szintén bűnvádi eljárás indult megvesztegetés gyanújával.

Az ügyészek 60 napos hatósági felügyeletet rendeltek el további két üzletember, vállalatigazgató ellen csúszópénz elfogadásában és megvesztegetésben való bűnrészesség miatt.

A DNA szerint Victor Sandu összesen 4.830.464 lejt kért és kapott az ügyben gyanúsított üzletembertől, melynek fejében az üzletember pénzt kapott olyan Bihar megyei szerződésekre, amelyeknek a munkálatait nem végezte el.

A DNA ügyészei kedden Victor Sandu és az üzletember 30 napos előzetes letartóztatásba való helyezését kérik a Bákó megyei törvényszéktől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?