Kelemen Hunor szerint nem jó ötlet elhalasztani a helyhatósági választásokat

A szeptember 27-ei választások elhalasztása helyett a szavazókörzetek számának megduplázását látja járható útnak az RMDSZ elnöke. Kelemen Hunor az RFI-nek arról is nyilatkozott, hogy a szövetség jelenleg nem fog aláírni egy bizalmatlansági indítványt. 

A jelenlegi törvényes előírások szerint szeptember 27-én önkormányzati választásokat tartanak Romániában. 

Kelemen Hunor úgy látja, ezt nem szükséges egy későbbi dátumra halasztani, mert csak újabb problémákat okozna, viszont a koronavírussal való megfertőződés veszélyét csökkentheti a voksolás napján, ha megduplázzák a szavazókörzetek számát. 

Hozzátette, tudományos érv sem szól a halasztás mellett, mert még mindig sok mindent nem tudunk a vírusról, például azt, hogy mikor várható és milyen erősségű lesz a második hullám.

Az RMDSZ elnöke beszélt arról is, hogy nem tartja időszerűnek egy bizalmatlansági indítványt benyújtását, és a szövetség nem fog ilyet aláírni. „Nem hiszem, hogy időszerű lenne előállni a bizalmatlansági indítvánnyal, amikor más problémák vannak. Nem is hiszem azonban, hogy a bizalmatlansági indítvány nagy katasztrófa lenne, mivel ez egy alkotmányos eszköz, politikai eszköz az ellenzék kezében” – szögezte le Kelemen a RFI-nek nyilatkozva.

(Címlapfotó forrása: Kelemen Hunor Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?