Elkezdte Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt a támogatói aláírások gyűjtését

Csütörtök délben Marosvásárhely főterén elkezdte a támogatói aláírások gyűjtését Soós Zoltán, a város függetlenként induló, de valamennyi magyar párt, így az RMDSZ támogatását is élvező polgármesterjelölt.

A város emblematikus helyszínén, a főtéri virágóránál tartott sajtótájékoztatón kijelentette: kampányának legfontosabb eleme a konzultáció, a párbeszéd, ezért a következő napokban ő is részt vesz az aláírásgyűjtésen. 

„Nem a magányos döntéshozatal a sötét szobában a cél, hanem az érintettekkel való folyamatos dialógus, közösen megalapozott és elfogadott döntések. Marosvásárhelyen nem csak rendszer-, de stílusváltásra is szükség van. Arra, hogy a közösség egésze szabja meg az irányt” – fogalmazott a független polgármesterjelölt. 

A jelöléshez szükséges támogatói aláírások számát a járvány miatt felére csökkentették, így most hivatalosan 615 támogató aláírás szükséges ahhoz, hogy valaki induljon a marosvásárhelyi polgármesteri székért. Soós Zoltán számára azonban az a cél, hogy 3000, azaz a szükségesnél ötször több támogatót gyűjtsön össze. 

„Ezzel is ki tudjuk fejezni mi, vásárhelyiek, hogy váltást akarunk. Nemcsak én, nemcsak a politikai szövetségeseim, hanem egész Marosvásárhely” – mondta a magyar polgármesterjelölt. Úgy fogalmazott, a mostani háromezer támogató lesz a rendszerváltás nagykövete Marosvásárhelyen. „Mert ez a választás tétje: marad Dorin Florea korrupt rendszere vagy változás lesz? Egy helyben topogunk, vagy elindulunk végre?” – fejtette ki.

A város 10 pontján helyeznek el aláírásgyűjtő standokat, és a jelölt honlapjáról is letölthető az aláírásgyűjtő ív. Soós Zoltán elmondta, a várossal kapcsolatos terveit jövő héten mutatja be. 

Kapcsolódók

Kimaradt?