Cáfolta a szükségállapot újbóli bevezetését indokló tanulmány létezését a belügyminiszter

Nem létezik a koronavírus-járvánnyal foglalkozó munkacsoport által készített, hivatalos tanulmány a járvány alakulásáról, amelyet az országos katasztrófavédelmi bizottság tudomására hoztak volna, és amelyből az derülne ki, hogy Romániában szeptembertől ismét szükségállapotot hirdetnek ki – jelentette ki hétfőn Marcel Vela belügyminiszter.

„Úgy látom, néhány napja egy tanulmány létezéséről beszélnek. Tisztázzuk: nem létezik hivatalos tanulmány, amelyet a munkacsoport készített volna és az országos katasztrófavédelmi bizottság tudomására hozta volna” – szögezte le a belügyminiszter, akit arról kérdeztek az újságírók, mi a véleménye a sajtóban megjelent cikkről, amely értelmében Romániában szeptemberben ismét szükségállapotot hirdethetnek ki.

Emlékeztetett: ő maga is az országos katasztrófavédelmi bizottság tagja, de még egyszer sem kapott olyan tanulmányt, amely megjósolta volna, hogy „mi fog történni augusztusban vagy szeptemberben”.

Vela arra kérte a lakosságot, hogy ne vegyen figyelembe „riasztó”, különböző intézetek vagy egyetemek kutatásaira hivatkozó híreket.

(Nyitókép: Marcel Vela | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?