Kormánycáfolat: a karanténtörvényt jóváhagyta az igazságügyi minisztérium

Cáfolta a kormány Marcel Ciolacu képviselőházi elnök azon állítását, miszerint a járványhelyzetben és biológiai veszély esetén elrendelhető intézkedésekről szóló törvény tervezetét nem hagyta jóvá az igazságügyi minisztérium.

A kormány közleményt adott ki, amely értelmében Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke és a képviselőház elnöke hamisan állítja, hogy a karanténtörvény nem kapta meg az igazságügyi tárca jóváhagyását.

„A kormány által július 6-i ülésén elfogadott törvénytervezetet pozitívan véleményezte az igazságügyi minisztérium, melynek észrevételei bekerültek a jogszabálytervezet szövegébe. Ugyanazon a napon, sürgősségi eljárással a tervezet a képviselőház elé került, amely első házként július 9-én elfogadta azt, anélkül, hogy felmerültek volna a Marcel Ciolacu által ma jelzett problémák” – olvasható a kabinet közleményében.

Állítása alátámasztására a kormány a sajtó rendelkezésére bocsátotta az igazságügyi minisztérium jóváhagyását.

Az úynevezett karantén-kötelezettség törvénytervezetének a vitája hétfő délután kezdődött a szenátus jogi bizottságában, és a felsőház – mint döntő kamara – plénuma talán kedden szavaz róla.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?