Korlátozó intézkedéseket vezethetnek be a fertőzöttebb megyékben

A korlátozó intézkedések újbóli bevezetését helyezte kilátásba Raed Arafat az országnak azokban a régióiban, ahol kiemelkedően magas a koronavírus-fertőzések száma. A belügyi államtitkár szerint jelenleg Bukarest, Argeș, Prahova, Brassó, Dâmbovița és Galac megye számít a járvány gócpontjának.

Raed Arafattól vasárnap este a Digi24-nek nyilatkozott arról, hogy milyen eszközeik vannak a hatóságoknak a vírus terjedésének megfékezésére. Az államtitkár elmondta, nem tartja valószínűnek az országos szintű korlátozások bevezetését, a tengerparti fürdőhelyek és hegyvidéki üdülők bezárását, de elképzelhetőek regionális szintű intézkedések.

„Ha folytatódik az esetszámok növekedése, lehetségesnek tartom helyi szintű korlátozások bevezetését. Ezekről még nem esett szó a járványügyi tanácsadói csoportban, de beszélni fogunk a járvány megfékezésének eszközeiről a döntéshozatal különböző szintjein” – magyarázta Raed Arafat.

Kérdésre hozzátette, nem tudna olyan megyénkénti esetszámot vagy fertőzési arányt mondani, ami indokolttá tenné a regionális korátozási intézkedések bevezetését. Ennek meghatározása szerinte a közegészségügyi intézet hatásköre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?