Ludovic Orban: a választási kampányban alkalmazkodni kell a járványhoz

Az idei helyhatósági választások kampányában nem lesznek nagy népgyűlések, választási találkozók, be kell tartani a koronavírus elleni védekezés óvintézkedéseit - fejtette ki Ludovic Orban kormányfő.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a kormány csütörtökön elfogadott egy törvénytervezetet, amely szeptember 27-ére tűzi ki a helyi választásokat. A jogszabályt a parlamentnek még el kell fogadnia. A választási kampányban pedig a járványra való tekintettel alkalmazkodni kell bizonyos szabályokhoz.

„Nem lehet majd nagy közgyűléseket, választási találkozókat tartani, a háztól házig kampány esetében pedig védőmaszkot kell viselniük a jelölteknek. Ezért intenzívebb lesz a kampány a médiában, az online térben. Mind a jelölteknek, mind a választóknak alkalmazkodniuk kell a helyzethez' - fejtette ki a miniszterelnök a Digi24 csütörtök esti műsorában.

A szavazókörzetek kialakításakor betartják a szükséges óvintézkedéseket, a védőmaszkok, fertőtlenítőszerek használatától a fizikai távoságtartás biztosításáig, fűzte hozzá. Orban szerint a parlamenti választásokra december 6-án tartanák meg, de várják a többi politikai alakulat álláspontját is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?