Belföld

 • A magyarellenességről tartott előadást Sepsibesenyőn Kelemen Hunor

  Az ötödik HÁRIT Szabadegyetemen tartott előadást Kelemen Hunor szövetségi elnök, ahol kijelentette: az erdélyi magyarságnak mérlegelnie kell, nagyokat akar-e mondani inkább, vagy cselekedne, és így valóban előbbre vinné a közösség érdekeit.

 • Tőkést Lászlót kiábrándították Traian Băsescu kijelentései

  Kiábrándították Tőkés Lászlót az államfő Magyarország elleni támadásai. Erről az európai parlamenti képviselő Kolozsváron beszélt a Mediafax hírügynökségnek, a Kolozsvári Magyar Napok hétfő esti megnyitója előtt.

 • Vincze Loránt: elfogadhatatlanok a vásárhelyi magyarokat ért jogsérelmek

  Elfogadhatatlannak tartja Vincze Lóránt, az RMDSZ külügyi titkára, hogy Marosvásárhelyen a magyarokat egyre több jogsérelem éri az utóbbi időben.  

 • Csúszópénz elfogadásával gyanúsítják Ovidiu Silaghi miniszterjelöltet

  Bűnvádi eljárás engedélyezését kérte hétfőn a képviselőháztól a korrupcióellenes ügyészség (DNA) legfőbb ügyésze Ovidiu Silaghi képviselő, volt szállításügyi miniszter, a tisztség jelenlegi várományosa ellen.

 • Szorongatják Dorin Floreát a Forgatag ügyében

  A Marosvásárhelyért Egyesület vezetői folyamatosan tárgyalnak a polgármesteri hivatallal annak érdekében, hogy a hónap végére tervezett Vásárhelyi Forgatag mégis a városban kapjon helyet, és ne kelljen kivinni a szabadtéri rendezvényeit a Maros-partra.

 • Kovács: butaság elvenni Tőkés kitüntetését

  Butaságnak tartja az RMDSZ főtitkára, hogy az elnöki hivatal megfossza Tőkés Lászlót a temesvári népfelkelés kitörésének huszadik évfordulóján kapott legmagasabb román állami kitüntetésétől. "Mindannyiunknak meg kell köszönnünk neki, amit 1989-ben tett" – mondta a maszol.ro-nak Kovács Péter.

 • Ponta is visszavonná Tőkés állami kitüntetését

  A miniszterelnök hétfőn arról készül tájékoztatni az államfőt, hogy szívesen ellenjegyezné a Tőkés László állami kitüntetésének visszavonásáról szóló elnöki rendeletet. Az európai parlamenti képviselő 2009-ben kapta meg a legmagasabb román állami kitüntetés, a Románia Csillaga érdemrend Lovagi Fokozatát 

 • Tőkés: uszítanak ellenem, visszatérőben a diktatúra Romániában

  „Íme, megfogant az uszítás, Romániában diktatórikus viszonyok állnak fenn. Jómagam nem kitüntetésért harcoltam Temesváron. Emberi méltóságomban sértenek meg ezzel a javaslattal" - mondta pénteken a magyar közmédiának nyilatkozva Tőkés László, akitől több román politikus elvenné azt a Románia Csillaga érdemrend Lovagi Fokozatát, amelyet a romániai rendszerváltozás elindításában játszott történelmi szerepéért kapott. Az európai parlamenti képviselő úgy értékelte: az országban nem biztosított a szabad véleménynyilvánítás joga.

 • Volt tanácstag bukott le hamis jogászdiplomával?

  Hamis jogi diplomája miatt bűnügyi eljárás indult egy volt sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, a Közművek volt jogtanácsosa ellen. A Kovászna megyei ügyészség vizsgálatot indított Aczél Kata ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy alkalmazásakor a Közművek RT-hez jogi végzettséget igazoló hamis diploma másolatot nyújtott be, majd ez alapján sokáig jogtanácsosként dolgozott.

 • Könnyűszerrel levizsgázott Traian Băsescu hajóskapitány

  Könnyűszerrel kivezette a rotterdami kikötőből és lehorgonyozta a nyílt tengeren a rá bízott hajót Traian Băsescu államfő azon a számítógépes szimulációs vizsgán, amelyet pénteken reggel tett le hajóskapitányi igazolványa felújítása érdekében a tengeri szállításban dolgozó személyzet szakmai felkészítésével foglalkozó CERONAV oktatóközpontnál.

 • Tíz-tizenkét régiót kéne kialakítani Ponta szerint

  10-12 közigazgatási régiót kellene létrehozni Victor Ponta szerint. A kormányfő ma úgy nyilatkozott, a jelenlegi 8 fejlesztési régió túl nagy, ezért nem ezek alapján kellene átszervezni az ország közigazgatását.

 • A külhoni románok is elvennék Tőkéstől Románia Csillagát

  Tőkés László európai parlamenti képviselő román állami kitüntetésének visszavonását követelték a külhoni románság képviselőinek részvételével megrendezett 11. Marosfői Nyári Egyetemen - közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

   

 • Létrejött az RMDSZ Brassó megyei nőszervezete

  Az RMDSZ Brassó megyei szervezetének keretén belül augusztus 14-én alakult meg az RMDSZ Brassó megyei Nők Szervezete.

 • Băsescu: „vérrel fizettünk drága Erdélyünkért”

  A román nép nem pénzzel és nem szívességekkel fizetett Erdélyért, hanem vérrel, jelentette ki Traian Băsescu államelnök csütörtökön Marosorbón, és ismét utalást tett Tőkés László EP-képviselő közelmúltban tett kijelentéseire, melyek, bevallása szerint megbotránkoztatták és megrendítették.

 • Corlățean: „látszatpolitikai lépés a budapesti nagykövet bekéretése”

  Konjunkturális látszatpolitikai lépésnek tartja a külügyminisztérium azt, hogy Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön bekérette Románia budapesti nagykövetét.

 • Reggel 6-ig biflázott Băsescu – újra hajóskapitány lesz?

  Péntek reggel vizsgázik Traian Băsescu, hogy aktualizálja hajóparancsnoki igazolványát.

 • Kiutasítaná a magyar szélsőségeseket Diaconu Romániából

  A külföldi szélsőségesek kiutasításáról és rendezvényeik betiltásáról terjesztett törvénytervezetet a parlament elé Bogdan Diaconu, a kormányon lévő Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselője - közölték csütörtökön a román lapok.

 • Csupán a luxusadó növelése szerepel az IMF-megállapodásban

  Csupán a luxusadó növelése szerepel az IMF-megállapodásban - hangsúlyozta a miniszterelnök szerdai kormányülésén, írja az Agerpres.  Victor Ponta megerősítette: a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval megkötött új megállapodásban kizárólag a szeszesitalok adójának, a jachtok és karórák luxusadójának növelése, illetve a házbérekből befolyó összegek után fizetett egészségbiztosítási járulék növelése szerepel.

 • Ponta megvonná a „kommunista pribékek” nyugdíját

  Megvonná a romániai kommunista hatalom elnyomó gépezetéhez tartozó személyek nyugdíját Victor Ponta miniszterelnök, aki jogi megoldást kért az igazságügyi minisztertől a kérdés rendezésére.