Antal Árpád: Klaus Iohannis a sötét erők eszközévé alacsonyodott

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács átment, miközben Klaus Iohannis államelnök és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megbukott a „demokráciateszten” – vélte Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester az államfő által kapott 5000 lejes büntetésről.

A tanács (CNCD) szerdán bírságolta meg az „Erdély kiárusításával” kapcsolatos nyilatkozata miatt az államfőt. Sepsiszentgyörgy polgármestere csütörtöki, online sajtótájékoztatóján sérelmezte, hogy az államelnök és a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) az állam egyik intézményének döntését nem hajlandóak elfogadni, és ahelyett, hogy Klaus Iohannis bocsánatot kért volna a magyarokat sértő és gyűlöletkeltő nyilatkozatáért, inkább megfellebbezi a diszkriminációellenes tanács döntését.

Antal Árpád szerint az elnök nyilván kényelmetlen helyzetbe került a nyilatkozata miatt, hiszen sok „pofont” kapott Nyugat-Európából: rangos német és svájci lapok „szétszedték” a nyilatkozatát, ahogyan azt meg is érdemelte – tette hozzá a polgármester. „Másrészről kényelmetlen helyzetben van, hiszen idén Klaus Johannisnak ítélték oda a nemzetközi Károly-díjat, ám ennek átvétele előtt nem hiányzott neki a diszkriminációellenes tanács elmarasztaló döntése” – folytatta az elöljáró.

„Szomorú, hogy Klaus Johannis egy európai és a modernizáció reményét magával hozó polgármesterből – aki Nagyszebenből „bezzegvárost” varázsolt – mostanra a sötét erők eszközévé alacsonyodott le” – nyilatkozta Antal Árpád.

Ludovic Orban az „úgynevezett” miniszterelnök

Antal szerint a Ludovic Orban miniszterelnök szerda esti, Klaus Johannis államelnököt védő és a diszkriminációellenes tanács döntését igazságtalannak nevező kijelentését politikai nyilatkozatként kell kezelni. „Ez olyan, mint amikor a barátod csinál egy hülyeséget és úgy gondolod, hogy meg kell védened, bár tudod azt, hogy amit tett, az hülyeség” – mondta a sepsiszentgyörgyi polgármester.

Hozzátette: lehetnénk cinikusak és mondhatnánk azt, hogy Ludovic Orban az „úgynevezett” miniszterelnök, hiszen ő kizárólag az egészségügyi válságnak köszönheti, hogy kormányfő lett és van kormánya. „A választások előtti kétségbeesés, a pánik és a túlzott populizmus nem jó tanácsadó” – állapította meg Antal Árpád, aki nagyot csalódott a jelenlegi miniszterelnökben és kormányában, mivel az igazi jellemüket mutatta meg a katonai rendeletekkel történő kormányzás, „amibe beleszerettek, de az elmúlt hetekben annyi hülyeséget csináltak, hogy felsorolni is nehéz”.

„Az erdélyi politikusok abban a szörnyű helyzetben vannak, hogy amikor a politikai étlapot kinyitják, akkor ott csak a PSD, PNL, USR, PMP, Pro Románia és ALDE pártok vannak. Másrészt, válság idején a szélsőséges szervezetek szoktak megjelenni. Nem egyszerű feladat mindezekkel egyről a kettőre jutni” – állapította meg Antal Árpád.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?