Az elégedetlen németországi román vendégmunkásokkal találkozott a munkaügyi miniszter

A munkakörülményekkel elégedetlen román vendégmunkások képviselőivel találkozott a németországi Bonnban Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

A tárcavezető Facebook-bejegyzése szerint, miután egyeztetett a német kormány több miniszterével, személyesen is meg akarta vizsgálni a romániai vendégmunkások helyzetét, ezért autóba ült, és Bonnban találkozott azok képviselőivel.

 

A munkaügyi miniszter úgy értékelte, hogy a berlini tárgyalásai eredményeképpen jobb munkakörülményeik lesznek a németországi román munkavállalóknak.

Meglátása szerint a problémák egy részét azonnal meg lehet oldani, másik részének orvoslása hosszabb időt vehet igénybe. Az elért eredményeket Hubertus Heil német munkaügyi miniszter néhány hónap múlva esedékes, bukaresti látogatásán értékelik.

„A napokban egy pillanatig sem ültem hiába. Tudva, hogy mennyit dolgoztunk ezekben a napokban, senkitől sem fogadok el "értékes" útmutatásokat” - írta a miniszter.

Tudor Polak munkaügyi államtitkár azt nyilatkozta szombaton a Digi 24 televíziónak, hogy az utóbbi időben 26-27 ezer román mezőgazdasági idénymunkás utazott Németországba, és egyelőre semmiféle negatív visszajelzést nem kaptak tőlük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?