Gigi Becali kegyelmet kér Traian Băsescu államfőtől

A hétfőtől három évre bebörtönzött Gigi Becali felhatalmazta ügyvédeit arra, hogy kegyelmi kérvényt nyújtsanak be az államfőnek. Ezt az üzletember egyik jogi képviselője, Bogdan Vlad erősítette meg kedden az Agerpres hírügynökségnek.

A bejelentés nem meglepetés, Becali ugyanis már hétfőn, az ítélethirdetés után meglebegtette, hogy számít az elnöki kegyelem intézményére. Sebastian Lăzăroiu, az államfő tanácsadója az elítélt kijelentésével kapcsolatban a RFI-nek kedden elmondta, a kegyelmi kérvénynek hosszú utat kell bejárnia addig, amíg eljut Traian Băsescuig. Emlékeztett arra, hogy a kérvényt véleményeznie kell több intézménynek is.

Gigi Becali és a telekcserével kapcsolatos per másik két elítéltje, Victor Babiuc volt védelmi minister, illetve Dumitru Cioflină tábornok ugyanabban a zárkában, a Rahova börtönben töltötték első éjszakájukat. A büntetés-végrehajtási intézmény szóvivője, Gabriela Livadariu tájékoztatása szerint az elítéltéket legtöbb 21 napig megfigyelés alatt tartják. Ebben az időszakban felmérik az egészségi és pszichikai állapotukat és a fogva tartáshoz való alkalmazkodási képességüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?