PSD: ne legyen idén parlamenti vakáció, Iohannis felfüggesztése nem időszerű

A parlamentnek idén nem kellene vakációra mennie, Klaus Iohannis államfő felfüggesztése pedig nem időszerű – véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Marcel Ciolacu az egyik hírtelevíziónak nyilatkozva közölte: egyeztetett Călin Popescu-Tăriceanuval, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnökével és Victor Pontával, a Pro Románia párt vezetőjével is arról, hogy a parlamentnek idén nem kellene vakációra mennie, rendkívüli ülésszakot kell összehívni júliusban és augusztusban is.

Leszögezte ugyanakkor, hogy a PSD-nek szándékában áll benyújtani egy bizalmatlansági indítványt, de nem a veszélyhelyzet idején. „A PSD-nek magában nincs meg a szükséges számú szavazata, hogy a kormányt megbuktassa. Ha szövetkezünk az ALDE-val és a Pro Romániával (...), be lehet nyújtani egy bizalmatlanségi indítványt. Be is akarjuk nyújtani. (...) De nem hiszem, hogy időszerű ezt megtenni a veszélyhelyzet idején” - fejtette ki Ciolacu a România TV vasárnap esti műsorában.

A politikus beszélt arról is, hogy politikailag jelenleg nem időszerű a PSD számára Klaus Iohannis államelnök felfüggesztésének kezdeményezésére. A moderátor megjegyzésére, miszerint ezt a hozzáállást esetleg politikai gyengeségként lehet értelmezni, Ciolacu azt mondta, hogy ez tulajdonképpen a politikai érettség bizonyítéka.

„Nem hiszem, hogy Románia készen áll egy ilyen helyzetre. Főként ekkora káosz közepette. Ne idézzünk elő még az eddiginél is nagyobb káoszt. Be kell tartanunk a mértéket. Minden politikus megkapta a fizetségét egy adott időpontban a túlkapásaiért. Most is hatalommal való visszaélésnek vagyunk a tanúi” - vélekedett a PSD elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?