Készül a PSD bizalmatlansági indítványa a kormány ellen

Bizalmatlansági indítványt készítenek elő a szociáldemokraták az Orban-kormány ellen, és ha a dolgok egyre rosszabbul mennek, be fogják nyújtani, jelentette be vasárnap Lucian Romaşcanu, a PSD szóvivője.

„Másfél hónapig vártunk, hagytuk őket, álljanak elő ötletekkel. Nem történt semmi, egyáltalán nem hallgattak meg minket, sőt folyamatosan támadtak minket, a kormány tagjai és az államelnök úr is. (...) Előkészítjük a bizalmatlansági indítványt, a jelenlegi politikai döntésünk értelmében azonban a veszélyhelyzet ideje alatt nem nyújtjuk be, hogy ne veszélyeztessük a kormányzást ebben a periódusban” – jelentette ki a szóvivő.

Hozzátette: ha „a dolgok egyre rosszabbra fordulnak”, valószínűleg beterjesztik az indítványt. „Erről tárgyalnunk kell majd más parlamenti erőkkel is, mert mi kisebbségben vagyunk” - jelentette ki vasárnap tartott sajtótájékoztatóján Romaşcanu.

A szociáldemokraták négy egyszerű indítványt is be fognak nyújtani az egészségügy, a belügy, az oktatás és a munkaügy terén, jelentette még be a PSD szenátora.

Kapcsolódók

Kimaradt?