Arafat a bukaresti tüntetésről: kockázatosak az ilyen megmozdulások

Kockázatosak a társadalom számára a bukaresti kormánypalota előtti téren péntek este zajló tiltakozáshoz hasonló megmozdulások - nyilatkozta Raed Arafat.

A belügyminisztériumi államtitkár rámutatott, Németországban és más országokban is voltak ehhez hasonló tüntetések, amelyek "manipuláción és félretájékoztatáson" alapulnak. Résztvevői rendszerint tagadják a koronavírus létezését, egy világ-összeesküvés részének tekintik a járványt.

"Sajnos azonban ez a vírus valóban létezik, és ha nem vesszük komolyan a helyzetet, ellenünk fog fordulni. Ha nem tartjuk be a szabályokat, minden, amit eddig elértünk, odaveszhet a következő időszakban és főleg ősszel" - fogalmazott Arafat az Europa FM műsorában.

Hozzátette, senkinek sem kívánja, hogy elkapja a koronavírust, és megtapasztalja, milyen ez a betegség. "Vagy hogy valamelyik hozzátartozója kapja el. Akkor majd megértenék, hogy ezzel nem lehet viccelni" - nyomatékosította.

Péntek este több mint kétszázan gyűltek össze a bukaresti Victoriei téren, hogy tiltakozzanak koronavírus-járvány kezelését célzó kormányintézkedések. A fővárosi csendőrség vezetője, Alexandru Iacob szerint a megmozdulást törvénytelenül szervezték, a csendőrök azonban igyekeztek elejét venni az esetleges incidenseknek. A demonstráció 21 óra körül véget ért.

Az országos vészhelyzeti bizottság határozata értelmében a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tilos a tüntetések, demonstrációk, koncertek és más, nagyobb tömegeket vonzó rendezvények szervezése a veszélyhelyzet időrtama alatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?