Még nem szakad, de recseg-ropog az USL

Újra kell tárgyalni a Szociál-Liberális Szövetséget (USL) alkotó pártok közötti együttműködési megállapodást, ám a kormánykoalíció továbbra is működőképes – jelentette ki hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Victor Ponta kormányfő miután tudomásul vette, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem tett eleget a PSD ultimátumának, és nem vált meg Sorin Roșca Stănescu szenátortól.

A PNL elnöke, Crin Antonescu szombaton jelentette ki, hogy a liberálisok részükről lezártnak tekintik a Stănescu-ügyet, és értésre adta, hogy nem zárják ki a volt újságírót a pártból, annak ellenére, hogy korábban Victor Ponta ezt a lépést az USL egyben maradása feltételeként szabta meg.

A miniszterelnök erre csak hétfőn reagált, mondván: a pártszövetség alapjául szolgáló megállapodást a PSD felfüggesztettnek tekinti  mindaddig, amíg nem tárgyalják újra az együttműködés feltételeit. „A parlament és az önkormányzatok szintjén azonban továbbra is működik a koalíció, az USL államfőjelöltje pedig továbbra is Crin Antonescu” – szögezte le Ponta.

Tájékoztatása szerint a szövegmódosítás célja az USL-n belüli szolidaritás erősítése lesz. Egyben figyelmeztette a liberálisokat arra, hogy nem lehetnek egyszerre hatalmon és ellenzékben is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?