Ludovic Orban húsvéti üzenete: bizakodással tekintsünk a jövőbe

Bizakodással tekintsünk a jövőbe – fogalmazott szombaton a katolikus és protestáns híveknek szánt húsvéti, illetve az ortodoxoknak szánt virágvasárnapi üzenetében Ludovic Orban miniszterelnök.

„A római katolikus, református, unitárius, evangélikus és ortodox hívők kettős ünnepet ülnek a hét végén: a katolikus húsvétot és az ortodox virágvasárnapot. Tudom, hogy ez rendkívül nehéz idő minden hívő számára. A katolikus egyház az elmúlt négy évszázadban először tart húsvéti szertartásokat hívők nélkül. De amint Ferenc pápa nemrég egy üzenetében fogalmazott: „városaink csendjében felhangzik majd a húsvét evangéliuma". Még ha nem is mehetünk el Isten házába, az nem jelenti azt, hogy nem fogadjuk be otthonunkba az Urat” – olvasható a kormányfő üzenetében.

Ludovic Orban arra ösztönöz, hogy gondoljunk mindazokra, akik „itt hagytak bennünket a szörnyű betegség miatt", hogy „gyújtsunk értük egy gyertyát a feltámadás éjszakáján, és bizakodással tekintsünk a jövőbe”. Orban üzenetében arról a reményről szól, hogy megnyerhetjük „életünk e nehéz küzdelmét”.

„A húsvéti ünnepek és a virágvasárnap kiváló alkalom arra, hogy elgondolkodjunk, hogy reményt merítsünk arra, hogy győzni tudunk életünk e nehéz küzdelmében. Áldott húsvéti ünnepet – mondom a római katolikusoknak, reformátusoknak, unitáriusoknak és evangélikusoknak, és Isten éltesse az ortodoxokat, akik vasárnap ünneplik a virágvasárnapot!" – zárul a miniszterelnök üzenete.

Kapcsolódók

Kimaradt?