Az EMSZ Tatár Imolát indítja polgármesterjelöltnek Antal Árpáddal szemben

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) egy fiatal hölggyel, Tatár Imolával próbálja bevenni a sepsiszentgyörgyi városházát, Kézdivásárhelyen pedig Balázs Attila vállalkozót indítják polgármesterjelöltként. Az MPP és EMNP összefogásából létrejött Erdélyi Magyar Szövetség bejelentette polgármesterjelöltjeit a két háromszéki municípiumban.

A 28 éves környezetmérnöki végzettségű, vállalatgazdasági szakos egyetemista, Tatár Imola az EMSZ színeiben méretkezik meg Antal Árpád jelenleg tisztségben lévő polgármesterével, az RMDSZ jelöltjével szemben. Kézdivásárhelyen az EMSZ a háromszéki Néppárt alelnökét és jelenlegi megyei tanácsosát indítja az RMDSZ-es Bokor Tibor jelenlegi polgármesterrel szemben.

Az MPP és EMNP összefogásából alakult Erdélyi Magyar Szövetség háromszéki koordináló bizottságának elnöke Bálint József, csütörtöki, sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján elmondta: Tatár Imola fiatal környezetmérnöki végzettségű, pénzügyi szakember személyében találták meg azt a polgármester jelöltet, aki egyaránt kihívás lehet Antal Árpád jelenlegi polgármesternek, de a közvéleménynek is, hiszen térségünkben nem sok női jelölttel büszkélkedhetünk, aki egyben a legfiatalabb jelöltként válhat ismertté. Bálint József emlékeztetett, hogy Tatár Imola négy évvel ezelőtt is szerepelt az EMNP sepsiszentgyörgyi tanácsos jelölt listáján, ám nem szerzett mandátumot, ugyanakkor aktív szerepet vállalt az EMNP-ben és annak ifjúsági szervezetében a MINTÁ-ban, továbbá környezetvédelmi és segélyezési akciókban vett részt.

Tatár Imola a városban zajló munkák minőségére figyelne jobban

Az EMSZ sepsiszentgyörgyi polgármester jelöltje, Tatár Imola bemutatkozójában elmondta, hogy 28 éves, környezetmérnöki végzettségű, de pénzügyekkel foglalkozik és jelenleg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem vállalatgazdasági szakán tanul. Saját magát megfontolt, nyitott egyéniségként jellemezte, aki szeret szervezni és lebonyolítani rendezvényeket, szeret foglalkozni a fiatalokkal, fontosnak tartja a környezettudatos nevelést, tanulékony és szereti a kihívásokat. Tatár Imola elmondta pártbeli kollégái biztatására vállalta a megmérettetést és szeretne újjal és merészel előállni.A fiatal polgármester jelölt célként fogalmazta meg, hogy Sepsiszentgyörgy legyen élhető és szerethető város. „Nem akarok versenybe szállni grandiózus ügyekkel, ehhez vannak nálam tapasztaltabbak, ám nyitottabbá szeretném tenni a polgármesteri hivatalt, hogy ott mosolygós ügyfélfogadás legyen” - fogalmazta meg Tatár Imola. Hozzátette: fontosnak tartja a pénzügyekkel és lehetőségekkel való óvatos bánásmódot és azt is, hogy a környezettudatossággal ne csak a fiatalok foglalkozzanak. Példaként említette, hogy Sepsiszentgyörgyön problémának tartja, hogy az útjavítás sárral és porral jár ezért ezt a munkálatot ütemesebben kellene végezni. Tatár Imola kifejtette: minden elismerése a gyönyörű városközponti Erzsébet parkért, ám annak kialakítása forgalmi dugókhoz vezetett, amire életképes megoldást kell találni. Szerinte hiába biztatják kerékpározásra a lakókat, ha tíz éve csak beszélnek erről, nem tesznek érte többet. Rámutatott: Sepsiszentgyörgyön az elmúlt években sok jó projekt valósult meg, de ő hiányolja a munkavégzés felügyeletét, ezért erre szeretne nagyobb figyelmet szánni.

Kézdivásárhelyen rámutatnak a problémákra, de kerülik a személyeskedést

Kézdivásárhelyen az 51 éves Balázs Attila vállalkozót, az EMNP háromszéki alelnökét és megyei tanácsosát indítja polgármesterjelöltként az MPP és EMNP összefogásából létrejött Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ). Balázs Attila bemutatkozó sajtótájékoztatóján kifejtette: kampányában a problémákra próbál rámutatni és azokra megoldást kínálni ám részéről nem lesz személyeskedés.Az EMSZ polgármesterjelöltje szerint a kézdivásárhelyi lakosság elsősorban a vízszolgáltatás és a közszállítás minőségével elégedetlen, erre kell megoldást találni. Hozzátette: hamarosan bemutatja és közvitára bocsátja választási programját. Bálint József az EMSZ háromszéki koordináló testületének elnöke arra mutatott rá, hogy az MPP és EMNP választási szövetsége, majd az önkormányzati választásokat követően pártszövetsége elsősorban a választás szabadságát kívánja megteremteni az erdélyi magyarok számára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?