FRISSÍTVE - Korodi Attilának kedveznek a csíkszeredai előválasztás kiszivárgott részeredményei

FRISSÍTVE: Élénk volt a szavazókedv Csíkszeredában a szombati előválasztáson, amelyen eldől, hogy ki lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje: Ráduly Róbert Kálmán jelenlegi városvezető vagy Korodi Attila parlamenti képviselő. Nem hivatalos adatok szerint 8 558-an szavaztak. Este 11.15 körül a tízből kilenc körzetben a szavazatszámlálás már lezárult. Információink szerint mind a kilencben Korodi Attila nyert, fölényesen. "Úgy tűnik, ez megvan" – nyilatkozta a képviselő a kampánycsapata eredményváróján a Maszolnak. Este 10-kor Ráduly Róbert Kálmán beismerte vereségét.

A csíkszeredaiak nem csak a polgármesterjelöltről döntöttek, az RMDSZ tanácsosjelöltjeit is rangsorolták szombaton. A városban felállított szavazókörzetekben reggel 9-kor kezdődött a szavazás, az urnákat 19 órakor zárták le.

Tudósítónk jelentése szerint a délelőtt folyamán voltak olyan szavazókörzetek, ahol sorban álltak az emberek. Mindenki szavazhatott, akinek a lakcíme, illetve a tartózkodási engedélye az adott körzetre érvényes. A részvételnek nem volt feltétele az RMDSZ-tagság.

Tudósítónk bejárt délután is néhány szavazókörzetet. A városközponttól távolabb található körzeteknél alacsony volt a jelenlét, ám a Szakszervezetek Művelődési Házában elhelyezett urnáknál továbbra is sorban álltak a csíkszeredaiak. 

FRISSÍTÉS: Este hétkor lezárták az urnákat a szavazókörzetek többségénél. Ráduly Róbert Kálmán kampánycsapatának vezetője, Vizi Balázs a Maszolnak elmondta, az előválasztáson becsléseik szerint mintegy 8 ezren vettek részt. Később Korodi Attila kampánycsapata közölte a végleges, de nem hivatalos adatot, amely szerint 8558-an szavaztak szombaton. A városban a szavazásra jogosultak száma hivatalosan 34 370. Összehasonlításképpen: a 2016-os helyhatósági választásokon 11 883-an szavaztak Csíkszeredában.

 

Este 8-kor már a szavazatszámlálás is lezárult a tízből két körzetben, és mindkettőben Korodi Attila nyert. A nagyobb körzetnek számító Liviu Rebreanu Iskolában 378-an szavaztak rá, Ráduly Róbertre 178-an. A Hargitafürdő-Csiba körzetben szintén a képviselő nyert. Este 8.45 körül lezárult a szavazatszámlálás a somlyói körzetben is. Információink szerint itt Korodi Attila 612-119 arányban győzte le a jelenlegi polgármestert. Megtudtuk 9.15-kor egy negyedik körzet, a zsögödi eredményeit is: 273-147 a parlamenti képviselő javára.

Este 9.45-kor fejezték be a szavazatszámlálást az egyik legnagyobb körzetnek számító Szakszervezetek Művelődési Házában is. Itt információink szerint 952-391 arányban győzött Korodi Attila, aki időkőzben megérkezett kampánycsapata eredményvárójára a Kulissza kávézóba. A politikus kérdésünkre optimistán nyilatkozott a várható végeredményről. "Úgy tűnik, hogy ez megvan" – jelentette ki a Maszolnak.

A kampányának Facebook-oldalára este 10-kor kiposztolt videóüzenetben Ráduly Róbert Kálmán beismerte a vereségét. "Korodi Attila kapta a több szavazatot, a nagyobb támogatást a mai napon. Gratulálok neki ez úton is" – jelentette ki Csíkszereda polgármestere, aki megköszönte csapatának a támogatást, és az ígérte, hogy a mandátuma végéig továbbra is tisztességgel végzi a munkáját. 

 

A taplocai körzetben és a József Attila Általános Iskolánál 10.25 körül fejezték be a szavazatszámlálást. Az előbbi körzetben információink szerint 343-163, utóbbiban 1050-342 arányban győzött Korodi Attila. A Székely Károly Szakközépiskolában 10.50-kor végeztek a szavazatszámlálással. Itt az eredmény 493-215 a képviselő javára – tudtuk meg. A Nagy Imre Általános Iskolában 1285-436, a Napraforgó Óvodában 731-169 arányban győzött a parlamenti képviselő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?