FRISSÍTVE – Előválasztások: mégis elmarad a Ráduly-Korodi vita Csíkszeredában

FRISSÍTVE: Elmarad a péntek estére tervezett nyilvános vita a csíkszeredai polgármesterjelöltségre aspiráló Korodi Attila parlamenti képviselő és Ráduly Róbert Kálmán jelenlegi városvezető között.

Korodi Attila szerint az újabb szópárbajt kezdeményező polgármester nem reagál sem az ő, sem a Csík Területi Szervezet megkeresésére, ezért – mint írta pénteken a Facebook-oldalán – „ebben a kutyakomédiában" nem vesz részt.

Eredetileg három időpontot jelölt meg a csíki RMDSZ, amikor is a csíkszeredai polgármesterjelölt-, illetve a tanácsosjelölt-aspiránsok vitázhattak. A hétfői vita után a felek úgy álltak fel az asztaltól, hogy nem folytatják, megelégszenek egy alkalommal, és ezt a Csíki Területi RMDSZ a Facebookon meg is erősítette.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester azonban szerda este – a tanácsosjelölt-aspiránsok vitája közben – közzétett video-üzenetében úgy fogalmazott: „Mi ma este is itt vagyunk (...) és péntek este is itt leszünk, hétkor. Várunk téged, Attila, a bujkálásnak vége, szembe kell állni, mint férfi a férfival!"

Csíkszeredában március 7-én, szombaton 9 és 19 óra között tartanak előválasztást, amelyen a polgármester- és tanácsosjelölteket rangsorolják. A választói névjegyzékben szereplők szavazhatnak, a voksolásnak nem feltétele az RMDSZ-tagság.

Korodi pénteken kora délután a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy nem tudják elérni Rádulyt, hogy egyeztessenek a vitáról. „(...) én is és az RMDSZ Csíki Területi Szervezete is folyamatosan keressük, de se kép, se hang” – írta Facebook-bejegyzésében a parlamenti képviselő, aki szerint „a polgármester úr sokat dicsekszik székelységével, de úgy tűnik, csak akkor viselkedik székelyként, amikor az neki éppen megfelelő. A héten a vita ügyében két alkalommal szegett szerződést. Először, amikor azt mondta, hogy nem akar vitázni, aztán amikor azt mondta, hogy akar.”.

 

A jelenlegi polgármester kihívójaként versenybe szálló politikus közölte: a bizonytalanság miatt eldöntötte, hogy az esti vitán nem vesz részt.

Megpróbáltuk elérni telefonon Ráduly Róbert Kálmán polgármestert és a kampánycsapatában helyet kapott Füleki Zoltán alpolgármestert, de egyikük sem választolt. Délután a polgármester a Hajrá, Szereda! Facebook-oldalon közölte, hogy péntek délelőtt Gyulafehérváron fogadta őt Kovács Gergely, az erdélyi római katolikus főegyházmegye új érseke, és azért nem volt elérhető.

Hozzátette: az esti rendezvényt megtartják, akár ott lesz Korodi, akár nem. „Ez egy kulturált beszélgetés lett volna, olyan emberekkel, akiknek van tapasztalata a parlamenti munkában, önkormányzatban, intézményvezetésben, és úgy gondoltuk, hogy erre Korodi Attila is eljön, hogy egyet beszélgessünk” – írta.

 

(Nyitókép: Porcsalmi Bálint ügyvezető RMDSZ-elnök mint moderátor, Korodi Attila és Ráduly Róbert Kálmán | Fotó: Csík Területi RMDSZ)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?