Ciolacu szerint a kampány helyett a valós problémákkal kellene foglalkozni

Klaus Johannis államfő továbbra is „kampányol a Nemzeti Liberális Pártnak”, bár az állampolgárokat most más dolgok foglalkoztatják: a koronavírus, az életszínvonal vagy az euróárfolyam emelkedése – reagált Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke szerda este Johannis PSD-vel kapcsolatos kijelentéseire.

„Románia elnöke továbbra is kampányol a PNL-nek. Én azonban azt látom, hogy az embereket teljesen más dolgok foglalkoztatják: a koronavírus veszélye, a drágulások, az euró árfolyamának növekedése. Nem értem, miért folytatjuk a választási kampányt, miért nem vállalja a PNL a kormányzást, főként, mert annyira akarták, és miért ne tartanánk meg a normális időben a választásokat. És azok fognak parlamenti többséget alkotni, akiket a román állampolgárok megbíznak a választásokon” – fejtette ki Ciolacu a Digi24-en.

Azt állította ugyanakkor, hogy ami most történik a politikában, az csak alakoskodás, cirkusz, semmi köze a románok mindennapi életének valóságához, de ez „nem a PSD felelőssége”.

„Mi felelősek voltunk akkor, amikor az Orban-kormányt megbuktattuk, kialakítottuk a szükséges többséget és egy technokrata kormányfőjelöltet is javasoltunk, anélkül, hogy a PSD vagy a Pro Románia valamely tagjának kormányba való kinevezését kértük volna” – hangsúlyozta.

Klaus Johannis a Women in Economy 2020-as szerda esti gáláján kijelentette, hogy a PSD továbbra is „kétségbeesetten kapaszkodik” a hatalom mechanizmusaiba, és megpróbálja meggátolni a reformtörekvéseket.

(Nyitókép: Marcel Ciolacu | INQUAM Photos)

Kapcsolódók

Kimaradt?