Johannis: a PSD kétségbeesetten kapaszkodik a hatalomba

A Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra is „kétségbeesetten kapaszkodik” a hatalomba, és megpróbálja meggátolni a reformtörekvéseket – jelentette ki Klaus Johannis államfő, hangsúlyozva, hogy 2020 döntő év lesz.

„A kétségbeesés, amellyel a PSD kapaszkodik a hatalom mechanizmusaiba és megpróbál meggátolni minden reformtörekvést, csak egyetlen dolgot jelenthet: azt, hogy a dolgok lassan elkezdtek elfordulni a normalitás irányába. 2020 döntő év lesz. Itt az idő, hogy mi válasszunk, milyen legyen a mi Romániánk” – fejtette ki Johannis a Women in Economy fórum 2020-as szerda esti gáláján.

Az államfő kritikával illette a volt PSD-s kormányokat és azt állította, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) néhány hónapos kormányzása alatt régóta halogatott reformok kezdődtek el olyan fontos területeken, mint az infrastruktúra, gazdaság, munkaügy, közigazgatás.

„Elmondtam már, és most megismétlem, újraindításra van szükség, hogy amit most elkezdünk építeni, az meg is maradjon” – szögezte le Johannis. Meglátásában a vállalkozói szellem az, amely a gazdaságot dinamikussá, versenyképessé és újításra képessé teszi.

„A normalitás Romániája egy versenyképes Románia a demokratikus értékek Európájában. Mi hiszünk az európai civilizáció alapértékeiben, a demokráciában és szabadságban, az igazságosságban, politikai pluralizmusban, jogállamban, integritásban, törvény előtti egyenlőségben, de mindenekelőtt abban, hogy mi választjuk meg utunkat és választásaink szerint cselekszünk. Én úgy gondolom, hogy a szabad kezdeményezésen alapuló gazdaság az, amely fenntartható jólétet eredményez, és hogy a vállalkozói szellem az, amely a gazdaságot dinamikussá, versenyképessé és újításra képessé teszi” – mutatott rá az elnök.

Kifejtette, első mandátuma idején támogatta a vállalkozási kezdeményezéseket és a piacgazdaság értékeit, és ez mostani mandátumában sem lesz másként. „Világszerte növekszik a vállalkozó nők száma és Románia a globális átlag fölött áll ezen a téren, mivel az aktív romániai cégek közel 40 százalékának nők a tulajdonosai, vagy társtulajdonosai” – hangsúlyozta még Johannis.

Kapcsolódók

Kimaradt?