Korodi Attila: Csíkszeredának idősek otthonára van szüksége

Csíkszereda nem hagyhatja figyelmen kívül a városban élő időskorú lakosság szükségleteit és megfelelő intézmény-rendszert kell kialakítani ellátásukra. Ezt Korodi Attila, csíkszeredai polgármester jelöltaspiráns nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján.

A megyeszékhely központi parkjában tartott sajtóeseményen a jelenleg parlamenti képviselő elmondta: hasznos volt a hétfőn közte és Ráduly Róbert között lezajlott vita. Mint fogalmazott: „Néhány kulcsfontosságú kérdésben napvilágra kerültek az ellentétes álláspontjaink. Elfogadhatatlannak tartom, hogy Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán azt mondja: Csíkszeredában az időskorúaknak, szépkorúaknak nem kell idős otthont építeni, a hagyományos családi modell ezt meg tudja oldani”.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy Csíkszereda 37 ezer fős lakosságának meghatározó része időskorú, akikről gondoskodni kell, mindeközben a fiatalok meghatározó része külföldön, vagy más városban keresi a boldogulást. Korodi Attila szerint az időseket ellátó intézmény-rendszert „kötelezően” meg kell építenie az önkormányzatnak. A politikus kiemelte, hogy míg a városban csökkent a fiatal lakosság aránya, addig az időseké jelentősen megnövekedett. „Az idősotthont meg kell építeni. Ez nem kérdés, nem lehetőség, ez kötelezettség” – jelentette ki a polgármesteri székre pályázó jelöltaspiráns.

Korodi Attila emlékeztetett arra is, hogy amennyiben egyházi kezdeményezés is létezik ilyen intézmény építésére, azt segíteni, anyagilag támogatni kell. Ugyanakkor úgy véli: a város egyetlen nappali intézménye mellett szükség volna további hasonlóakra, amelyeket biztosan szívesen működtetnének civil szervezetek, amennyiben a város a pályázati lehetőségeket kihasználva beruház a létrehozásába. A képviselő kitért arra is, hogy véleménye szerint szükség van olyan „nyugdíjas pultra” az önkormányzatnál, ami elérhető helyen található és az idős emberek bármilyen problémájukkal felkereshetik azt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?