IMAS: enyhe növekedést mutat a PSD népszerűségi indexe

Tavaly nyár óta először emelkedett 25 százalék fölé a Szociáldemokrata Párt (PSD) népszerűségi mutatója – derül ki az IMAS közvélemény-kutató intézet legfrissebb adataiból. Ugyanakkor enyhén csökkent a Nemzeti Liberális Párt (PNL) népszerűsége, de még mindig 40 százalék felett mérik.

Az Europa FM által megrendelt felmérésben azt kérdezték az 1010 válaszadó személytől február 11. és 28. között, hogy kire szavaznának, ha a következő vasárnap tartanák a parlamenti választásokat.

Az első helyen a PNL végzett 40,7 százalékkal, míg a PSD a második lett 25,8 százalékkal. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a voksok 10 százalékát kapná, míg szövetségese, a Szabadság, egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) csak 3,5 százalékot.

A Pro Románia 4,6, a Demokraták és Liberálisok Szövetsége (ALDE) 4,3, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) 3,6 százalékos támogatottságot élvez.

Az RMDSZ a felmérésben a bejutási küszöb alatti 4,4 százalékkal végzett, de a 3,1 százalékos hibahatárt figyelembe véve valószínűsíthető, hogy elérné a magyar érdekvédelmi szövetség az 5 százalékos alsó határt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?