banner_JDQaHo29_MASZOL2.jpg
banner_MAAswJYr_MASZOL1.jpg

Elhalasztották a PSD hétvégére tervezett kongresszusát a koronavírus miatt

Elhalasztották a Szociáldemokrata Párt (PSD) szombatra tervezett kongresszusát. Az alakulat azzal indokolja a döntést, hogy a küldöttek jelentős része a koronavírus terjedésének megelőzésére hozott intézkedések helyi szintű alkalmazásával van elfoglalva.

A párt csütörtök esti közleményében hangsúlyozzák, a PSD úgy véli, hogy azoknak a küldötteknek, akiknek szerepük van a koronavírus esetleges terjedése jelentette fenyegetettség elhárításában - megyeitanács-elnökök, polgármesterek, helyi és megyei tanácsosok, a helyi hatóságok más képviselői -, az emberek biztonságával és egészségével kell foglalkozniuk, jelen pillanatban semmiféle más tevékenység nem élvezhet prioritást.

A döntés meghozatalakor szem előtt tartották az egészségügyi szakemberek ajánlásait is, amelyek szerint jelen helyzetben nem tanácsos az ország minden részéről érkező, nagyszámú résztvevővel zajló eseményeket szervezni. "Ez egy felelős gesztus, amelyet a teljes politikai osztálynak át kellene vennie. Az emberek az elsődlegesek, nem a politikai tevékenységek vagy harcok" - olvasható a PSD közleményében.

 

Romániában szerdán jelent meg a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei fiatalembernél mutatták ki a fertőzést. Az első fertőzött egyelőre tünetmentes, a bukaresti járványügyi intézetben kezelik, és mindenkit kivizsgálnak, aki kapcsolatba került vele. Országszerte 99 embert helyeztek karanténba, több mint hétezret pedig otthonában szigeteltek el, miután olyan országokból tértek vissza Romániába, ahol már megjelent a koronavírus-fertőzés.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?