A PNL támogatja majd Klaus Johannis kormányfőjelöltjét

A miniszterelnök-jelölés tekintetében a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Klaus Johannis államfő döntését támogatja majd – nyilatkozta Ludovic Orban elnök az alakulat országos végrehajtó bizottságának ülését követően.

Orban azt mondta, rajta kívül Rareş Bogdan, Raluca Turcan és Iulian Dumitrescu első alelnökök, valamint Robert Sighiartău pártfőtitkár képviselik majd a PNL-t a Cotroceni-palotában szerda délután sorra kerülő konzultáción.

A pártelnök kijelentette, alakulata bízik Johannis elnökben, és azt a döntést fogja támogatni a miniszterelnök-jelölés tekintetében, amelyet az államfő hoz majd a parlamenti pártokkal folytatandó egyeztetéseket követően.

Megkérdezték tőle, felmerült-e, hogy a PNL Nicolae Ciucát vagy Bogdan Aurescut jelölje miniszterelnöknek. „Annyi kormányfő-variánst láthattunk már. Várják meg az elnök döntését" – válaszolt.

Orban ugyanakkor hangsúlyozta, Romániának jelenleg is van kormánya, és bár ő jelenleg csak ügyvivő miniszterelnök, a kormánycsapat „hozzáértéssel és odaadással teszi a dolgát", és megold a kormányra háruló minden feladatot.

(Nyitókép: Ludovic Orban | INQUAM Photos / Octav Ganea)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?