Antal Árpád újra megpályázza Sepsiszentgyörgy polgármesteri tisztségét


-A A+„A következő évtizedben olyan szintre emeljük Sepsiszentgyörgyöt, amit ma sokan el sem tudnak képzelni. Radikálisan átalakítjuk Sepsiszentgyörgyöt, amely Székelyföld és Erdély számára iránymutató város lesz”, nyilatkozta Antal Árpád hétfőn a város központjában lévő – lebontás előtt álló – Bodok hotel tetején tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette, hogy negyedik alkalommal is megpályázza a város polgármesteri tisztségét.

Antal Árpád rámutatott: azért választotta ezt a napot a polgármester-jelöltségének bejelentésére, mert napra pontosan négy évvel ezelőtt, február 17-én a csergőóra helyett a csendőrök költötték fel őt és családját. „Akik akkor elrendelték az ellene szóló akciót (a korrupciós vádakat, amelyek alól közben felmentették – szerk. megj.) azt akarták, hogy megtörjék a lendületet, amelyet Sepsiszentgyörgy 2008 óta vett”, mutatott rá a sepsiszentgyörgyi elöljáró, aki hozzátette: „nekünk az az érdekünk, hogy Sepsiszentgyörgy dinamikusan fejlődő város legyen, ez nem mindenkinek érdeke. Vannak, akik ezt a lendületet meg akarják törni és ez részben sikerült is nekik”.

A sepsiszentgyörgyi politikus arra is kitért, hogy felmérések szerint a romániai lakosság 90 százaléka szerint rossz irányba halad az ország, addig Sepsiszentgyörgy lakosságának 70 százaléka úgy véli, hogy a város jó irányba halad. „Olyan rendszerben kell Sepsiszentgyörgyöt jó irányba fejleszteni, hogy közben az ország rossz irányba halad, így mindig vannak, akik akadályokat görgetnek a terveink elé. Ilyen körülmények között kell előre menni a következő egy évtizedben” – tette hozzá.

Sepsiszentgyörgy iránymutató város lesz Székelyföldön és Erdélyben

Antal Árpád a negyedik polgármester-jelöltségéről szólva kifejtette: az elmúlt években sokat gondolkodott, mivel tesz jobbat a városnak: ha félreáll, vagy ha folytatja a munkát? A sepsiszentgyörgyi emberek szolidaritása és szeretete volt az, amely alapján úgy döntött, folytatni szeretné a város élén elkezdett munkát. Rámutatott: azért tartja jelöltségét bejelentő sajtótájékoztatót a Bodok hotel tetején, mert ezzel szeretné jelezni, hogy a romos épület lebontásával és a helyébe épülő modern kulturális és ifjúsági központtal lezárnak egy korszakot a város életében, és az új központ lesz Sepsiszentgyörgy reneszánszának szimbóluma.

„Bízok abban, hogy a következő évtizedben radikálisan át tudjuk alakítani a várost, amely Székelyföld és Erdély számára iránymutató lesz, ehhez megvannak az eszközeink, kedvező a Kárpát-medencei szolidaritási hangulat, megvannak a stratégiai partnerek és a csapat, amellyel ezt a munkát el tudjuk végezni”, mondta Antal Árpád. Rámutatott, azért beszél tíz éves távlatról mert bár most a következő mandátum megpályázására vállalkozik, ám a város fejlesztését nem egy mandátumra tervezi, hanem távlati terveket fogalmaz meg.

 

Antal Árpád: le kell győzni a kishitűséget!

Antal Árpád rámutatott: a Bodok szálló tetejéről látni azokat a létesítményeket, amelyeket az elmúlt években építettek vagy újítottak fel, ilyen a főtér, a Sepsi Aréna, a Székely Mikó Kollégium felújított épülete, tetején a sportpályával, az Erzsébet park vagy a Művész mozi. A polgármester szerint a legnagyobb ellenség a kishitűség, amit le kell győzni. Emlékeztetett, hogy a kishitűek szólaltak meg évekkel ezelőtt is, amikor a Sepsi Arénát építették, de ha az nem épült volna meg, most vasárnap nem fért volna be 2 500 néző a romániai női kosárlabdakupa döntőjére, amelyet immár ötödik alkalommal nyert meg a helyi Sepsi-SIC csapata. A Sepsi Aréna nélkül most nem épülne futballstadion sem, és nem létesítene egyetemi kampuszt és sportszakot Sepsiszentgyörgyön a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Ezek a beruházások újabb folyamatokat indítanak el, és emelik a város rangját, mondta a polgármester.

Az ország legmodernebb kulturális-ifjúsági központja épül

Antal Árpád a lebontás előtt álló Bodok hotel tetején tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye önkormányzatai és a Sapientia Alapítvány közösen a szálloda és a környező épületek helyén tervezi annak a kulturális és ifjúsági központnak a felépítését, amely a város hat kulturális intézményének és a legjobb akusztikával rendelkező koncerttermének ad majd otthont. A polgármester szerint a tízemeletes Bodok szálló a kommunista rendszer szimbóluma, a helyébe tervezett kulturális és ifjúsági központ viszont a város újjászületésének a szimbóluma lesz. Szerinte nem kell sajnálni azt a 700 ezer eurót, amellyel a város évekkel ezelőtt megvásárolta a romos Bodok szállót, hiszen a helyén 20 millió eurós beruházás jön létre.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X