Borboly Csabát jelölte megyei tanácselnöknek a csíki területi RMDSZ

54 igen szavazattal Borboly Csabát jelölte Hargita Megye Tanácsának vezetőségébe a Csíki RMDSZ területi küldötteinek tanácsa a február 7-ei, pénteki ülésén. A csíki területi RMDSZ közleményéből kiderül: a 61 szavazat között 3 nem és 4 érvénytelen voks volt. 

Hargita megyében mindhárom területi RMDSZ-szervezet (csíki, udvarhelyi és gyergyói) javasolhat tanácselnök-jelöltet. Ha több jelöltaspiráns van, akkor a három szervezetet koordináló Hargita Megyei Egyeztető Tanács dönt arról, hogy kit indít az RMDSZ a választásokon a tanácselnöki tisztségért. Ha a testületnek nem sikerül dönteni, a Szövetségi Állandó Tanácsé az utolsó szó. 

A szavazás előtt Borboly Csaba megyei tanácselnök beszámolt az elmúlt 12 év megvalósításairól, és összegeztek a Csík-térségi RMDSZ-es megyei tanácsosok is: Becze István, Dajka Tünde, Ferencz-Salamon Alpár, Kolozsvári Tibor, Rácz Árpád és Szentes Antal. Borboly Csaba egyebek mellett elmondta: 2008 előtt az emberek nem sokat hallottak a megyei tanácsról, de azóta nagyot változott a helyzet, mára jelentős mértékben nőtt a bizalom az intézményben. Utalt tavalyi és idei felmérésekre, amelyek azt szerint a megyei tanácsnak, illetve vezetőjének az elfogadottsága magas, áll a közleményben.

„Én egy ilyen Csíkban hiszek, ennek a csapatnak vagyok büszke tagja, és egy ilyen megyét szeretnék továbbra is vezetni!” – fogalmazott a szavazás utáni köszönetnyilvánításában Borboly Csaba.

Mint írtuk, a korábban meglebegtetett szándéka ellenére mégsem pályázik Hargita megye tanácselnöki tisztségére Tánczos Barna. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök győzte meg a csíkszeredai politikust arról, hogy a következő parlamenti ciklusban is maradjon szenátor.

Az ülés napirendjén szerepelt még az új TKT-tagok mandátumának érvényesítése, a 2020-as önkormányzati jelöltállítás ütemtervének elfogadása, kampányszervezés, a helyi tisztújítások helyzete, az SZNT európai polgári kezdeményezését támogató aláírásgyűjtés, valamint az előválasztási kampány elvei.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?