„Kihallgattatta” magát a DNA-nal a fejlesztési miniszter

Önként jelentkezett a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) péntek reggel Ion Ştefan fejlesztési miniszter, hogy tisztázza azokat a vádakat, amelyeket Radu Cristescu szociáldemokrata párti (PSD-s) volt államtitkát illette egy televíziós műsorban.

„Nem idéztek be, önként jöttem, hogy a nyomozóhatóságok rendelkezésére álljak. Olyan miniszter vagyok, aki nem akarja elfogadni, hogy valaha is korrupciós vádakkal illessék" – nyilatkozta Ion Ştefan a Digi24 televíziónak.

A fejlesztési miniszter kifejtette, a PSD egyik tagja, Radu Cristescu volt államtitkár azzal vádolta meg egy televíziós műsorban, hogy „elvtelen viszonyban" áll egy szatmárnémeti üzletemberrel, aki szerződést kötött a Szatmár megyei tanáccsal.

„Hogy tisztázzuk a helyzetet, meghívtam Radu Cristescut a DNA-hoz reggel 8 órára, tárja fel a bizonyítékait, ha vannak, hogy nekem közöm lenne ehhez az ügyhöz, mert én készen állok lemondani a mentelmi jogomról, hogy vizsgáljanak ki, tisztázzák az esetet" – fogalmazott.

Megkérdezték tőle, milyen eredménnyel zárult a DNA-nál tett látogatása, mit mondtak a korrupcióellenes ügyészek, de ő azt válaszolta, hogy nem hozhatja nyilvánosságra a beszélgetésen elhangzottakat. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy nem tett bűnvádi feljelentést az őt korrupcióval megvádoló politikus ellen. „Én nem foglalkozom feljelentésekkel, én tisztázni akarom az ügyet" – nyomatékosította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?