Marad a börtönben: Dragnea ügyvédei a fellebbezést tárgyaló bíró kizárását kérték

A bukaresti törvényszék elutasította Liviu Dragnea ügyvédeinek folyamodványát, hogy zárják ki a börtönbüntetése elleni fellebbezés elbírálására kijelölt bírót.

Az ügyvédek szerint a bíró egy politikai műsorban állást foglalt Dragnea kijelentéseivel kapcsolatban, így nem alkalmas arra, hogy eljárjon az ügyben.

Liviu Dragneát tavaly május 27-én ítélték jogerősen három és fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. A vád szerint Dragnea – aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt – közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem végzett ott.

Januárban a legfelsőbb bíróság elutasította a volt PSD-elnök folyamodványát, hogy nyilvánítsák semmisnek az ellene született ítéletet. Nem sokra rá a másik korrupciós ügyében, a TelDrum-botrányban a nyomozást ellene vezető ügyész kivizsgálását kérte, mondván, hogy az törvénytelen módon végezte a munkáját, de ezt a keresetét a Bukaresti Ítélőtábla utasította el.

(Nyitókép: Dragnea a legfelsőbb bíróságon | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?