A PNL megtartaná a katonai különnyugdíjakat, a többit eltörölné

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a végső szavazáson a különnyugdíjak eltörléséről szóló törvénytervezetet, a szociáldemokraták által benyújtott módosító javaslatokat azonban nem – jelentette be Ioan Cupşa liberális parlamenti képviselő hétfőn.

„A tervezet kezdeményezőjeként a PNL holnap támogatni fogja a különnyugdíjak eltörlését, azonban az Adrian Solomon, a munkaügyi bizottság szociáldemokrata elnöke által benyújtott módosító javaslatokat nem, mivel azoknak nincs értelmük. A PNL azt szeretné, hogy a hozzájárulás elve minden esetben érvényes legyen a nyugdíj kiszámításakor, kivéve a katonai nyugdíjakat” – nyilatkozta Cupşa.

A képviselő elmondta, az Adrian Solomon által javasolt módosítások a rendkívüli eredményeket elért sportolókra, tudósokra és művészekre vonatkoznak, és szerinte ezzel a PSD gúnyt űz a törvényből.

Ami az igazságszolgáltatás tiltakozó akcióit illeti, Cupşa kifejtette, hogy a bírák, ügyészek és törvényszéki jegyzők a törvény előírásai értelmében nem léphetnek sztrájkba, tiltja a társadalmi párbeszéd törvénye.

A képviselőház plénuma kedden, rendkívüli ülésen szavaz a különnyugdíjak eltörléséről szóló törvénytervezetről.

(Nyitókép: Ioan Cupşa parlamenti képviselő | Forrás: Youtube)

Kapcsolódók

Kimaradt?