Levélben védte meg álláspontját Dorin Florea a diszkriminációellenes tanácsnál

Nem jelent meg kedden az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) előtt Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, aki ellen rasszista, a cigányokat sértő múlt heti kijelentése miatt indult eljárás.

A  CNCD elnöke, Asztalos Csaba a Marosvásárhelyi Rádiónak elmondta, hogy a városvezető egy hivatalos levélben védte az álláspontját. Ebben azt hangsúlyozza, hogy nem diszkriminálta a roma közösséget azzal a kijelentésével, hogy esetükben szabályozni kellene a gyermekvállalást, ugyanis többen csak a gyermeknevelési pótlék miatt szülnek gyermeket.

Asztalos Csaba közlése szerint Dorin Florea azt is nehezményezte, hogy a diszkriminációellenes tanács hivatalból eljárást indított ellene. Hozzátette, legtöbb egy héten belül kell döntést hozniuk az ügyben, de várhatóan már szerdán döntenek.

A bukaresti Aresel civil platform múlt pénteken tüntetést szervezett Marosvásárhelyen, amelyen Dorin Florea lemondását kérte. Egy hétfőn keltezett levélben pedig azt kérte az államelnöki hivataltól, hogy vonja vissza Dorin Floreától az állami kitüntetést, amelyet 2011-ben kapott meg Traian Băsescu akkori államfőtől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?