A PSD is rendkívüli ülésszakra hívná a parlamentet

Jóváhagyta kedden a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága Marcel Ciolacu ügyvivő pártelnöknek a rendkívüli parlamenti ülésszak összehívására vonatkozó javaslatát, amelyen napirendre kerülne a külön nyugdíjak felszámolása – nyilatkozták a párthoz közel álló források. A javaslat szerint a rendkívüli ülésszakot január utolsó hetében hívnák össze.

Az ülés előtt Marcel Ciolacu kijelentette, hogy kérni fogja egy rendkívüli ülésszak összehívását a külön nyugdíjak felszámolása érdekében.

„Tekintve, hogy a médiában megjelent az az információ, miszerint nem lehet megduplázni a gyermeknevelési pótlékot a külön nyugdíjak által a költségvetésre kirótt terhek miatt, kérni fogom egy rendkívüli ülésszak összehívását, amelynek napirendjén a külön nyugdíjak felszámolása lesz” – fejtette ki Ciolacu.

Hétfőn a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) is kilátásba helyezte a parlament rendkívüli ülésének összehívását, szintén a speciális nyugdíjak eltörlése, valamint a választási törvény módosítása céljából.

(Nyitókép: Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke | Inquam Photos)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?