Sorin Cîmpeanu és Daniel Constantin PNL vezetőségi tagjai lesznek

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetősége által elfogadott protokollúm értelmében, amely lehetővé teszi a párt bővítését olyan személyekkel, akik hozzájárultak a szociáldemokrata (PSD) kormány megbuktatásához, Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin a PNL vezetőségi tagjai lesznek - jelentette be hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos végrehajtó tanácsának ülését követően.

Sorin Cîmpeanu és Daniel Constantin, a PSD kormányt megbuktatásában részt vevő Pro Romania alapítói és első alelnökei voltak, ám decemberben, a pártvezetőség álláspontjával szemben, támogatták a liberális kormány beiktatását.

A Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) 'csalódottságának" adott hangot amiatt, hogy a PNL befogadja a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) volt tagjait. A PLUS szerint ez "kiábrándultságot okoz" azok körében, akik hittek abban, hogy 'a PNL a PSD alternatívája' és 'magyarázatot vár erre gesztusra a közvélemény-kutatások eredményeitől megszédült' liberális vezetéstől.

Kapcsolódók

Kimaradt?