A kereken 30 éves RMDSZ-t köszöntötte karácsony első napján Kelemen Hunor

Napra pontosan három évtizeddel ezelőtt intézte először kiáltványát a romániai magyarokhoz Domokos Géza, az RMDSZ első elnöke. 1989. december 25-én alakult meg az Ideiglenes Intéző Bizottság – idézte fel szerdán a Facebook-oldalán Kelemen Hunor szövetségi elnök.

A politikus szerint harminc év önmagában is jelentős teljesítmény egy politikai szervezet életében. „De nem csupán erre lehetünk mi büszkék! Európának erre a szegletére inkább jellemző az, hogy a politikai pártok gyorsan változnak, ideológiai doktrínát cserélnek egyik napról a másikra, mint az a küzdelem és számos eredmény, ami a mi Szövetségünk mögött áll” – írta Kelemen.

A szövetségi elnök boldog születésnapot kívánt a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek. „Azt kívánom, hogy a következő 30 évben is elvégezhessük azt a feladatot, amelyért a Szövetség létrejött, és képesek legyünk újra és újra szövetséget kötnünk közösségünkkel!” – fogalmazott bejegyzésében a politikus.

 

Az RMDSZ első elnöke Domokos Géza volt. Tiszteletbeli elnöknek Tőkés Lászlót, titkárnak Verestóy Attilát választották. Az Intéző Bizottság tagjai: Cs. Gyímesi Éva, Kántor Lajos, Balogh Edgár, Sylvester Lajos, Király Károly, Demény Lajos, Horváth Andor, Lányi Szabolcs, Sütő András, Kányádi Sándor, Toró Tibor voltak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?